Hovudside

Forskjellen mellom Steam & Water for Klesvask

by Walther

Forskjellen mellom Steam & Water for Klesvask

Som de fleste typer husholdningsapparater teknologi, vaskemaskiner stadig forbedret. En av de større innovasjoner i de senere år er innføringen av dampbaserte vaskesykluser til vaskemaskiner. Disse maskinene har fordeler og ulemper i forhold til de mer tradisjonelle vannbaserte maskiner, og shoppere for et nytt vaskerom sett bør bære disse fordeler og ulemper i tankene.

Normal Wash


I en normal vaskemaskin, kombinerer vann med såpe for å senke og mette klær med rengjøringsblandingen. Klærne blir så agitert i stor utstrekning, skylles med rent vann for å fjerne såperester fra klærne, og deretter spunnet tørre. Dette er prosessen som brukes av både topp-lasting og bunn-lasting vaskemaskiner som bruker vann.

Damp Wash


En damp vask gjøres ved hjelp av en spesiell damp-baserte vaskemaskin. Noen damp vaskemaskiner bruker damp for å hjelpe til med en vanlig vask, mens andre har helt separate sykluser som damp vask bare. Dampen er opprettet og blandes inn i maskinen for å rense dypt inn i klærne. Den totale temperaturen i en damp vask er varmere enn de fleste vann vasker. Dette gjør en syklus som renser klærne bedre enn de fleste vanlige vasker.

Kostnad


Kostnaden for damp vaskemaskiner er noe som må vurderes på lang sikt. Damp vaskemaskiner koste mer foran enn vanlige vaskemaskiner. Tilsvarende modeller med dampinnstillinger trolig koste minst $ 200 mer enn bare vann-ekvivalenter (som i juli 2011). Men damp maskiner bruker mindre vann enn gammeldagse maskiner. Over tid må besparelser på vannregningen også skal regnskapsføres i den langsiktige eierkostnader.

Grønnere Machines


Sammen med koster mindre penger gjennom minimert vannforbruk, dampbaserte vaskemaskiner er også bedre for miljøet. Mengden av vann som forbrukes i en last er vanligvis mindre enn den som forbrukes av andre typer av vaskemaskiner. Steam rengjøring gjør også folk til å vaske klær som vanligvis krever renseri. Renseri krever bruk av flere ekstremt giftige kjemikalier, som kan unngås gjennom damp rengjøring.