Hovudside

Hvordan Kill Ivy vokser rundt bunnen av et tre

by Walther

Hvordan Kill Ivy vokser rundt bunnen av et tre

Mens det er mange typer av eføy, de fleste av dem har tilsvarende egenskaper. Mange ivies er invasive flerårige planter som kan spres svært raskt og kan være vanskelig å fjerne. Det er ofte betraktet som en luke i landskapet på grunn av sin aggressive oppførsel. Ivy vil feste seg til alt i sin vei. Anlegget vil vokse opp rundt et tre og kvele treet før det til slutt dreper den. Ivy kan fjernes fra et tre ved å ødelegge anlegget ved foten av treet. Fullstendig fjerning kan ta flere år.

Bruksanvisning


•  Skjær gjennom hver eføy vintreet med en beskjæring sagen før hver vintreet er kuttet fra bunnen av treet. Vinstokker på treet vil til slutt dø. Vær forsiktig med å skjære gjennom barken på treet.

•  Fjern så mye av eføy fra treet som du kan. Ta tak i bunnen av vinstokker og trekk. Bruk arbeidshansker for å hjelpe du grep vinstokker og for å unngå å skade hendene. Noen vinstokker på toppen er kanskje ikke nås. Disse vil dø på egenhånd.

•  Trekk opp eføy fra bakken. Prøv å trekke eføy opp med roten. Dette vil hindre at eføy fra vokser tilbake opp i treet. Grab hver vinranke med en hånd og napp før vinrankene komme opp.

•  Kast den fjernet eføy; ikke legge den til en komposthaug.

•  Installer seks inches av mulch rundt bunnen av treet for å hjelpe kvele eføy.

•  Kontroller foten av treet hver vår og trekke opp noen eføy som har begynt å vokse. Det kan ta flere år å fjerne all eføy.