Hovudside

Hvorfor er bladene på My Verbena Plant Turning Yellow?

by Walther

Hvorfor er bladene på My Verbena Plant Turning Yellow?

Verbenas satt ut klynger av fargerike blomster som gjør dem skiller seg ut i enhver hage, enten de er en sentral show brikke eller ikke. Når bladene av verbena gulne, er det imidlertid et alvorlig problem. Verbenas er vanligvis hardfør og motstandsdyktig mot mange skadedyr, så et helseproblem alvorlig nok til å påvirke bladene av verbenas krever oppmerksomhet av en gartner.

Leafminers


Leafminers er små insekter som gnage seg inne i etterlater seg, noe som gjør et hjem for seg selv og fôring på den indre delen av bladene. Dette fører til at bladene å få blemmer og blåse opp, til slutt snu gul eller brun i patcher som leafminers drepe bladene. Leafminer infeksjoner er vanligvis ikke en kilde til store problemer for verbenas; klype av berørte bladene og bruke et plantevernmiddel spray for å kontrollere bestanden av disse insektene.

Pulveraktig mugg


Pulveraktig mugg er en sopp sykdom som påvirker verbena planter. En av de mest merkbare symptomer er hvit eller grå fuzz som dekker noen blader av planten som sykdommen utvikler seg. Over tid, etterlater berørt av pulveraktig mugg blir gule eller brune, wilt og slipp tidlig fra verbena anlegget. Soppmidler og fjerning av alvorlig skadede blader hjelpe redde verbena fra visse undergang; ubehandlede planter dør som følge av pulveraktig mugg.

Uriktig Beskjæring


Verbena planter blomstrer flere ganger hver vekstsesong, men dette krever omfattende beskjæring på den delen av en gartner. Som en avling av blomster begynner å falle fra anlegget, bladene blir gule som en del av den naturlige dieback prosessen. Når de fleste av de blomstrer har falt fra verbena, beskjære planten. Den øverste fjerdedel av verbenas bør fjernes, ifølge Texas A & M University hjemmeside. Hvis anlegget ikke er beskjæres, det vil ikke fortsette å produsere blomster og vil i stedet ha tomme stilker og gule blader.

Skadedyrproblemer


En gruppe av skadedyr som inkluderer bladlus, whiteflies og trips alt fôr på samme måte: ved å angripe venene i Verbenas 'bladene og suger saft ut av dem, redusere en gang-grønne blader å krøllet, svake, gule blader. Unge verbena bladene er spesielt utsatt for skade av bladlus. Opprettholde gode kulturelle praksiser for å redusere antallet skadedyr på verbenas og sprøyte plantene med en mild plantevernmiddel for å kontrollere befolkningen.