Hovudside

Hva er årsaken til tips av min Spider Plant å bli brun?

by Walther

Hva er årsaken til tips av min Spider Plant å bli brun?

Edderkoppen anlegg (Chlorphytum) er trolig en av de mest populære potteplanter som dyrkes i dag. Det er relativt enkelt å ta vare på, er ikke masete om belysning og er attraktive. Imidlertid er det meget vanlig at tuppene av bladene for å bli brun. Det er flere mulige årsaker, og de er alle lett å fikse.

For mye gjødsel


En mulig årsak til brune tips er gjødsel burn.This kan oppstå hvis for mye gjødsel er brukt eller dersom vannet som brukes til vanning er høy i løselige salter. Hvis felger av pottene har en beige eller hvit crusty grensen, er det et tegn på overflødig fertilizer.To være sikker på at du søker riktig mengde gjødsel, betaler nær oppmerksomhet til søknaden sats på gjødsel flasker. Pass på at du bruker en innendørs hastighet i stedet for utendørs rate. Plantene utendørs trenger høyere mengder gjødsel som de vokser i et raskere tempo. De fleste potteplanter trenger ikke mye gjødsel i det hele tatt. Skjære tilbake på gjødslings i vintermånedene når plantene ikke vokser veldig mye. Også vurdere organisk gjødsel som er slow release og ikke inneholder høye natrium nivåer.

Lav luftfuktighet


Spider planter som mye fuktighet rundt dem. Hvis luften er tørr, vil en daglig tåke av vann hjelpe. Du kan også plassere potten på en skål av småstein med vann som er bredere enn den potten av noen få inches. Som vannet fordamper, vil luften rundt anlegget har høyere luftfuktighet.

Tørr jord


Selv om det er godt å la jorda tørke ut mellom vanning, forlater dem tørke for lenge kan skape stress, som vil dukke opp med brune tips og striper langs bladene. Bruk en fuktighetsmåler for å vurdere fuktighetsnivået hver dagene. Når måleren viser tørr, er det på tide å vann. Vann grundig til vannet renner ut dreneringshull i potten. Hvis imidlertid vannet renner ut umiddelbart uten å bli absorbert, er det et tegn på at jorden er faktisk for tørr og komprimeres til å absorbere vann. Å legge den i en bøtte med vann i noen minutter vil utvide jordpartikler til å akseptere vann.

For mye sol


Bladene vil svi hvis de får for mye direkte solen. De gjør best i lyse indirekte lys, og selv er i orden i dårlige lysforhold.

Vannkvalitet


Hvis ingen av de ovennevnte rettsmidler hjelper, kan vann fra springen har for mye fluor eller andre kjemikalier som planten er følsom for. Klipp av alle de skadede blader, prøv vanning med oppsamlet regnvann og overvåke anlegget for å se om det løser problemet. Hvis det ikke løser problemet, kan det være lurt å vurdere en vannkvalitet test for vann fra springen for å finne ut om noen av nivåene overstiger anbefalt nivå og holde samle regnvann!

Tid for å dele?


If har vært økende din edderkopp anlegg for en stund og begynner å bli stor og trenger alltid vann, er det sannsynligvis rot bundet og bør repotted eller delt. Fjerne det fra potten og undersøke de kjøttfulle rotknoller. Hvis roten ballen er mest røtter og lite jord, kutte roten ballen i kvartalene med en skarp kniv og legg en enkelt divisjon tilbake i en ren gryte av samme størrelse med fersk pottejord. Pot opp de andre divisjonene for å lage nye planter for deg selv eller for venner.