Tak Moss Fjerning


Tak Moss Fjerning

Moss vokser på alle typer taktekking, inkludert tre, metall, asfalt, leire, betong og takstein. Takene i områder med mye nedbør og høy luftfuktighet er mest utsatt for mose vekst. Imidlertid er tak over hele landet plaget med mose problemer. Heldigvis er det en måte å fjerne mose fra taket ditt og hindre den fra å returnere.

Moss


Moser er flower og stenfrie planter som kan bli funnet voksende på hustak, dekk, plener, gangveier og andre utendørs overflater. Moser vokser best i fuktige og skyggefulle områder. Det finnes tusenvis av arter av mose. Arter av mose som vanligvis finnes på hustak inkluderer Dicranoweisia cirrata, Racomitrium canescens, Antitrichia californica, Scleropodium cespitans og Bryum argenteum.

Skade


Moss seg selv ikke forårsaker mye skade på tak. Men samler mose vann, som ikke akselerere slitasje på takmaterialer og kan føre til lekkasjer. Videre har mange mennesker finner mose skjemmende, og over tid kan mose misfarge et tak.

Fjerning


Å fjerne mose fra et tak, feste en standard skrubbebørsten til en stang og presse børsten ned taket for å rive Moss grunne røtter fra helvetesild. Unngå å skyve børsten opp taket, da dette kan løsne eller brekke bindingen mellom steinlagene. Bruke vaskemaskinen makt for å fjerne alle løse biter av mose. Legg merke til at mens noen folk anbefaler å bruke klor for å fjerne mose, kan dette misfarges taket. Videre kan klor avrenning drepe vegetasjon på bakken og akselerere korrosjon av metall takrenner. Vær forsiktig når du fjerner mose fra et tak. Moss kan være glatte, spesielt når det er vått. Bruk sko med god trekkraft og sitte, i stedet for stående, når det er mulig.

Forebygging


Å hindre mose fra å returnere, plasserer kobber strimler, tilgjengelig på taktekking butikker, nær toppen av taket. Skyver du kanten under en rad av helvetesild, men sørg for å la det være minst 4 inches av kobber utsatt. Når det regner, vil regnet vaske kobbermolekyler ned taket. Dette skaper et giftig miljø for både mose og alger. Sink kan være et effektivt alternativ til kobber, kobber men er generelt betraktet mer effektiv og langvarig.


Comments

Tell us what you're thinking, we love to hear your opinions!
Relaterte artikler