Hovudside

Hvor å Feilfri Pond Filters

by Walther

Hvor å Feilfri Pond Filters

En dam filter sirkulerer sunne bakterier i en dam. Disse bakteriene forvandle ammoniakk igjen i dammen til nitrat. Ammoniakk er forårsaket av råtnende avføring, matre andre organiske stoffer. Sunne bakterier er nedsenket i dammen som vannet pumpes gjennom filteret. Rengjøring av filteret bør gjøres på en begrenset måte som det forstyrrer den naturlige og nødvendige bakterievekst i dammen.

Bruksanvisning


Hvor å Feilfri Pond Filters


•  Monitor filtre for å se om rengjøring er nødvendig. Rengjør filteret bare når en obstruksjon av vannstrømmen skjer. Mange ganger kan filteret må rengjøres etter vintermånedene. Rengjøring av filter i den tidlige våren gir de naturlige bakterier nok tid til å repopulate. Et fall rengjøring kan være nødvendig hvis løv og annet materie faller inn i dammen, slippe skadelige stoffer og fylle dammen med rusk. Jo mer moden en dam vannfilter blir, jo mer naturlige og sunne bakterier blir sluppet ut i dammen.

•  Fjern filter og fyll i en bøtte med vann i dammen. Ikke bruk vann fra springen. Vann fra springen inneholder klor som vil drepe de naturlige bakterier.

•  Ta fra hverandre filteret og finne hindringen. Bare rengjøre områder som hindrer vannstrømmen. Ved hjelp av en liten børste, se etter alger og annet materiale og fjerne. Bytt slitte eller strimlet stykker av filteret. Pads og svamper bør gå tilbake til originalfargen når skylles --- hvis ikke, erstatte.

•  Sett sammen filteret og test. Sørg for at ingen lekkasjer eller hindringer er forekommende. Test dammen vann og erstatte eventuelle bakterier som kan ha gått tapt med bakterie tilsetningsstoffer funnet på dyre eller dam forsyne butikkene.

Tips og advarsler


  • Sørg for at dammen har en balanse av naturlige planter og fisk samt rennende vann.