Hovudside

Slik fjerner Skunk Lukt fra et hus

by Walther

Lukten av en skunk som nylig har sprayet er en kvalm men kjent lukten til mange. Mesteparten av tiden, vil lukten forsvinne på sine egne, men andre ganger hvis det har blitt sprayet nær nok til et hus (eller noen ganger direkte på den) eller en berørt pet gjort en kjøre gjennom huset og etter lukten er så mye vanskeligere å fjerne. Heldigvis finnes det flere metoder du kan prøve og produkter som er tilgjengelig for å fjerne skunk lukt og få huset lukter friskt igjen.

Bruksanvisning


•  Åpne alle vinduene i huset (i godt vær) en gang lukten forsvinner fra utsiden. Bruk fans i rom som beholder den mest lukt å hjelpe luft dem ut.

•  Vask vegger og gulv med en løsning av enten tre deler varmt vann og en del eddik eller 4 deler vann og 2 del klor. Ikke bruk blekemiddel løsning på eventuelle spesielt ømfintlige overflater.

•  Skaff en kommersiell lukt nøytraliserende renere, og mange av disse kan bli funnet på dyrebutikker eller veterinærkontorer. Noen få eksempler på disse er Bioworld Lukt Neutralizer, Skunk Off spray eller lukt Away.

•  Vask eventuelle berørte tekstiler og klær i lunkent vann med ekstra vaskemiddel samt en de-greaser å bryte opp skunk olje. Tillate tekstilene lufttørke før du er sikker på at lukten er fjernet fra dem.

•  Lei en damp renere eller leie profesjonelle teppe rengjøringsmidler til å rense tepper i huset grundig. Sørg for at tepper er vasket på en lunken innstilling for å unngå å reaktivere skunk olje.

•  Unn utsiden av huset ditt med klorerte kalk vann fra din lokale jernvarehandel. Følg instruksjonene nøye (de kan variere avhengig av de forskjellige merkene tilgjengelig). Husk å bruke lange ermer, hansker og vernebriller. Klorerte kalk vann vil også drepe mest vegetasjon hvis det kommer i kontakt med det.

Tips og advarsler


  • Hvis ingen av disse alternativene fungerer, kan du leie en profesjonell rengjøring selskapet å komme inn og behandle huset ditt for deg. Disse tjenestene er ofte kostbar, men trolig fortsatt bedre enn å leve med en konstant skunk lukt. Sjekk med tjenesten for å se hva slags garanti de tilbyr for lukt fjerning.
  • Når du vasker klær, ikke bruk varmt vann som det vil frigjøre lukt som en damp og legge til problemet!