Hovudside

Hvordan Cut Trees for Brensel

by Walther

Kutte trær ned kan være en farlig oppgave, og en betydelig mengde tid kan være bortkastet uten en skikkelig kunnskap om hvordan å kutte og lagre ved. Likevel er tre varme de billigste og mest miljøvennlige vinter varme tilgjengelig. Som oljeprisen fortsetter å stige, mange familier beskytte sine lommebøker ved å bytte til fyringsved. Bruke ekstrem forsiktighet ved felling av trær, og husk å forberede kutt tre flere måneder før vintersesongen.

Bruksanvisning


•  Forbered alle nødvendige materialer for å kutte ned et tre på forhånd. Du trenger en motorsag, kile, drivstoff, og bar og kjedeolje. Når vi leter etter trær, husk at døde trær kan være brukbare for innendørs brenning i år, og de er også mer sannsynlig å bli en fare inntil de er kuttet ned. Trær som er kuttet ned mens levende må være erfarne i flere måneder før de blir brent i innendørs ovner. Se etter hindringer som hus, andre trær, kraftledninger eller gjerder som du må unngå når treet faller. Fjerne vinstokker eller løvverk fra rundt målet treet.

•  Plan alt nøye når du skjærer ned et tre. Først forberede en rømningsvei. Når treet begynner å falle, bør du allerede vet hvilken retning vil få deg ut av banen av den fallende treet den raskeste. Neste, planlegge kutt. Den beste måten å felle et tre er ved lafting det og deretter lage en back cut. En hakk bør danne en 70 graders vinkel, og angir mindre enn halvparten av treet, ifølge Tim Ard of Forest Training Applications Inc. Dette hakk vil skape et hengsel for vekten av treet falle på som styrer vinkelen på fallende treet. En back kuttet vil overføre vekten på denne hakk.

•  Fyll motorsag med den anbefalte mengden drivstoff og bar og kjedeolje. Varm opp sagen i minst ett minutt før du prøver å skjære i tre. Først hakk veden som du har planlagt i trinn 2. Deretter begynne å kutte tilbake kutte litt over hengslene av hakk. Dette tilbake kuttet bør være på en liten vinkel nedover i treet. En skarp vinkel kan føre til at treet skal falle uforutsigbart. Ikke kutt helt gjennom ryggen. Når halvparten av baksiden kutt er gjort, plasserer en kile inn veden. Nå, med kilen på plass, skjæres gjennom resten av ryggen. Hvis treet ikke faller blotte på dette punktet, kan du bruke en slegge til å drive kilen videre inn i skogen. Når treet sprekker som om det er i ferd med å falle, komme seg ut av veien raskt ved hjelp av rømningsvei du planlagt i trinn 2.

•  Fortsett å bruke forsiktighet når du skjærer opp et tre som allerede er felt. Som lemmer er kuttet fra treet, vil vekten skifte. Hvis det er et tungt tre, kan dette være farlig. Avskåret og fjerne lemmer mindre enn to inches i diameter. Disse grenene kan lagres for tenningsved eller utenfor brenning. Med et flertall av kvister ryddet unna bør det være lettere å få til de tykkere lemmer. De fleste innendørs tre-brennere kan passe tre opptil 18 inches i lengde. Hvis du bruker en standard 16 eller 18 tommers bar på din motorsag, bruke baren som et mål for hvor lenge å kutte hvert stykke tre. Sørg for å tillate motorsag en sjanse til å kjøle seg ned hver 15 minutter til en halv time.

•  Samle alle de gode veden du har klippet, og oppbevar den på riktig måte for seks måneder til ett år. Ved brenner mye bedre hvis den er tørket ut først. Dette kalles krydder. Split biter av tre med en diameter større enn seks inches i flere stykker ved hjelp av en tre øks. Stable veden på paller noen inches ut av bakken slik at luften kan sirkulere under tre, samt mellom det. Wood samlet før juni bør være klar til å brenne etter jul. En gjennomsnittlig husholdning vil brenne gjennom ca en ledning en måned eller fem ledninger i året. Sørg for å ha rikelig med tre forberedt og krydret før vinteren kommer.

Tips og advarsler


  • Ved hjelp av en motorsag feil kan føre til alvorlig skade eller død. Vær forsiktig spesielt ved felling et tre i nærheten av hindringer. For mer informasjon om motorsag sikkerhet, se Tim Ard videoklippet som heter "Cut a Tree Down Trygg".