Hovudside

Potteplante Identifikasjon av Beskrivelse

by Walther

Potteplante Identifikasjon av Beskrivelse

Pottepotteplanter dekorere hjemmene våre og bidra til å holde vår inneluften ren. Hagesentrene selger en rekke planter med koder som gir anlegget navn og stell. Men hvis denne koden mangler eller hvis du fikk en plante av en venn, kan du ikke vet hva det er, og vil ikke være i stand til å slå opp hvordan å ta vare på det. Med noen få beskrivende funksjoner, kan du identifisere din potteplante.

Blomster eller ikke


De fleste planter har spesielle lys krav til blomst, og våre hjem ofte ikke kan gi disse kravene. Men noen planter blomstrer innendørs. Hvis du har en plante med lilla til blek rosa blomster og fuzzy, lav voksende blader, er dette en afrikansk fiolett. Et anlegg med en pigget blomst og tykke, sverdlignende blader er noen type bromeliad (såsom ananas). Hvis sommerfugl-lignende blomster er lyse rosa og blader hjerteformede, du ser på en Cyclamen.

Kjøttfulle blader


Planter med kjøttfulle blader er kjent som sukkulenter. Relatert til kaktus, disse plantene lagrer vann i bladene og krever sjelden vanning. Hvis bladene er runde og anlegget har tykke stilker som ser ut som greiner, er dette en jade plante. Hvis de kjøttfulle bladene vokser rett opp i pigger og har en tannet kant, har du en aloe vera plante. En knebøy plante med skarpe pigger er en av de mange varianter av kaktus.

Fargerike blader


Noen potteplanter legge et ekstra lag med skjønnhet til ditt hjem med sine fargerike blader. En plante med store, rosa og grønne blader formet som en pilspiss, kalles en Caladium. En croton anlegget har tykke, ovale blader med oransje og brun marmorering. En av de mest fargerike potteplanter er Coleus. Disse plantene har blader som føles som fløyel med en rekke mønstre av grønn, gul, rosa, rød og hvit.

Løpende Planter


Med en krok i taket, kan du henge visse potteplanter og la vining forlater kaskade over kanten av potten. En av de vanligste potteplanter er Philodendron, som har blanke, mørkegrønne, hjerteformede blader som vokser tett langs vinrankene. Hvis bladene er tynne med gule og grønne striper og små spiderlike avleggere følgende utenfor anlegget, er dette en edderkopp anlegget. Hvis bladene har fem lapper som ligner på en liten Maple Leaf, har du en type eføy.

Oppreist Planter


Oppreist planter gjør kjempefint knutepunkter i et rom. Hvis anlegget har flere swordlike blader med en liten vri på dem som de vokser oppover, er dette en slange anlegget, som også er kjent som mor-i-lovs tungen. En plante med store blader med opp til 10 lapper, som en forvokst Maple Leaf, kalles Fatsia. Hvis bladene vokser på en høy stilk og ser ut som metall skjelett av en paraply, kalles det en paraply plante.