Hovudside

The Care of Peoner i Minnesota

by Walther

The Care of Peoner i Minnesota

Selv om peoner dø tilbake til bakken hver høst i Minnesota klima, holde røttene i live under jorda. De blomstre igjen hver vår til å produsere prangende rosa, røde, hvite eller gule blomster. Selv når de ikke blomstrer, sine blanke grønne bladene gir en bakgrunn for andre blomster i hagen. De kan ta et år eller to for å blomstre etter at du først plante dem, men når etablert, de kan vokse i mange år med minimal omsorg.

Bruksanvisning


En plante peoner i enten vår eller høst, i en godt drenert sted som mottar full Søn Plass dverg varianter to meter fra hverandre og standard varianter fire meter fra hverandre. Plasser dem slik at overflaten er 1 1/2 til 2 inches under jord, med knopper som peker oppover. "En vanlig feil er å plante dem for dypt, noe som betyr at de ikke vil blomstre", ifølge Anne Hancheck ved University of Minnesota Extension.

•  Vann peoner løpet tørt vær sin første sommer, men bare i en merkbar tørke etter at. De tåler tørr jord godt. University of Minnesota Extension anbefaler vanning i midten av dagen og ved basen, for å holde bladene tørr og motvirke sykdom.

•  Strøm peoner med 5-10-10 eller lignende lav nitrogengjødsel, når stilkene har vokst 2 til 3 inches i løpet av våren. Vann gjødsel rundt plantene eller spredt tørr gjødsel minst 12 inches fra anlegget stammer og hakke den inn i topp 1 til 2 inches av jord. Unngå å få det altfor nær stilkene eller grave for dypt og skade røttene.

•  Støtte peoner ved å knytte dem til stakes med hyssing eller ved å trykke beina på en wire peon ring i bakken rundt den voksende plante.

•  Pinch eller avskåret blomstrer etter at de er ferdig med blomstring. Hvis stilker misfarges og wilt eller ser du flekker eller brune knopper med soppsporer etter at det regner, mistenkt Botrytis sykdom på planter, en av de mer vanlige plager av peoner i Minnesota. Beskjære av berørte deler og ødelegge dem bort fra hagen. Ikke kompostere dem. Dip saks i en 10 prosent blekemiddel eller spray 70 prosent rubbing alkohol på bladene for å desinfisere dem etter å ha jobbet rundt syke planter. "Soppmidler er av begrenset effekt mot denne sykdommen," ifølge University of Minnesota Extension men kobber sulfat sprayet på unge skudd og den omkringliggende jord kan bidra til å kontrollere det.

•  Gjødsle peoner igjen i tidlig til midten av sommeren, ved hjelp av den samme prosessen som du brukte på våren.

•  Skjær stilkene til innen 3 inches av bakken etter frost har drept dem. Ødelegge eller kompostere dem vekk fra plantene for å hindre spredning av sykdom. Dekke plantene med 2 til 3 inches av halm, blader eller andre mulch. Ta av mulch våren når plantene begynner å vokse.

Tips og advarsler


  • Unngå å transplantere eller dele peoner hvis mulig. Hvis du må, grave dem opp tidlig på våren eller høsten. Skjær tilbake stilkene til to eller tre inches og forsiktig kuttet røttene fra hverandre, forlater 03:57 øyne i hver del. Støv cut områder med en soppdreper og plante hver seksjon med øynene opp, 1 1/2 til 2 inches under jord.