Hovudside

How Are Plant pærer Made?

by Walther

How Are Plant pærer Made?

Plante løker er laget av vegetativ reproduksjon ved hjelp av forskyvninger, bulbils, vekter og chipping og gjennom seksuell reproduksjon av frø. Modne pærer dannes raskere ved vegetative produksjon enn ved frø.

Typer


Tulipaner og påskeliljer er sanne pærer. De er endret, underjordiske stengler omgitt av en matkilde av kjøttfulle modifiserte blader. Andre planter som kalles pærer er stengelknoller, jordstengler og knoller. Krokus og gladioler er stengelknoller og har utvidet basal plate som en matbutikk. Skjeggete iris og ingefær er jordstengler og har en horisontal rotstokken. Knollene er forstørret stammen vev som georginer og begonia.

Tidsramme


Pærer fra frø kan ta fem til 15 år til blomst. Frø spirer over måneder eller år, og transplanterte frøplanter er puttet og beskyttet i ytterligere tre år. Når store nok for planting, er pærer overført til åpne bakken til blomst.

Vegetativ reproduksjon ved deling av forskyvninger eller små pærer fra siden av modne foreldre vil ta ett eller to år til blomst avhengig av størrelse og type.

Bulbils er små pærer som dannes i bladfeste eller blomsterhoder. Brannlilje og Allium cepa L. (Proliferum gruppe) produsere slike bulbils, som kan ta to år å modne.

Fordeler


Sanne arter går i oppfyllelse å skrive fra frø og sorter, og hybridisering gir opphav til nye varianter.

Multiplikasjon av pærene ved forplanter skjell fra siden av knoller, eller ved å utføre den pærer basen oppmuntrer små bulblets å utvikle seg.