Hovudside

Hvordan Rens River, Lake Vann og Make It Drikkevann

by Walther

Elv, er innsjøen vann ikke drikkende og inneholder mange bakterier som kan forårsake helseproblemer selv for friske mennesker. Det er imidlertid oppstå en situasjon hvor du må drikke det vannet som er tilgjengelig for deg. Det er veldig viktig å kjenne de rette veier renser skittent vann slik at du er godt forberedt for vann nødsituasjoner.

Bruksanvisning


En elv og innsjø vann kan inneholde skadelige bakterier samt sykdomsfremkallende sporer som Giardia lamblia og Cryptosporidum. Til helt drepe disse mikroorganismene må du kraftig koke vannet i minst ett minutt som anbefalt av EPA (Environmental Protection Agency). For å være på den redde side, kan du koke vannet lenger for å sikre at alle mikroorganismer har blitt drept. Når du er på høyereliggende områder, må du koke vannet lenger å effektivt desinfisere.

•  Når kokende er ikke et alternativ, er kjemisk desinfeksjon effektiv på å drepe sykdomsfremkallende mikroorganismer. En av de mest brukte er jod pellets selges i fritids butikker og nettbutikker. Disse pellets er enkle å bruke og svært praktisk å bære rundt med deg.

•  Kontroller at du vurdere tilstanden til elv eller innsjø vann før de bestemmer seg for å desinfisere. Litt vann kan være farget, og kan tyde på mer trøbbel enn mikroorganismer. Vannet kan være forurenset med kjemikalier som desinfeksjon ikke vil være nok til å gjøre det drikkevann. Med andre ord, velge kilder nøye og bruke sunn fornuft til å bedømme situasjonen.

•  For mer informasjon om krise vann desinfeksjon, se EPA offisielle nettside om råd: http://www.epa.gov/ogwdw/faq/emerg.html