Hovudside

Hva slags grønnsaker vokse i Florida i løpet av vinteren?

by Walther

Florida har et mildt klima sammenlignet med mye av USA og som gjør det til et ideelt sted å vokse vinter grønnsaker. Et bredt utvalg av grønnsaker dyrket i hele staten i vinter. I løpet av januar, den kaldeste måneden i staten i gjennomsnitt temperaturer vanligvis holde seg over 50 grader Fahrenheit i den nordlige delen av staten og 60 grader Fahrenheit i Sør. Vinter fryser er uvanlig, særlig i sør.

Januar Grønnsaker


Planting sesong for noen grønnsaker i Florida oppstår i løpet av januar, den kaldeste måneden i året. Poteter og neper er plantet mellom januar og mars i Midt- og Nord-Florida, men i South Florida planting sesong for både planter starter i høst og avsluttes i januar. I Nord-Florida, erter, blomkål og selleri vokser best når plantet mellom januar og mars. I de sørlige delene av staten, er de samme grønnsaker plantet tidligere, selv om sesongen kan utvide til januar.

South Florida


I Sør-Florida, de to grønnsaker som vanligvis bare plantet i vintermånedene er kinakål og squash. I løpet av vinteren, skjer squash innhøstingen vanligvis mellom 70 og 90 dager etter planting, mens i sommermånedene innhøstingen skjer mellom 80 og 110 dager etter planting. Selv om vinteren, kan bønder produsere ca 100 kg. av squash for hver 100 meter av planting området. Det samme planting området kan produsere 100 lbs. av kinakål.

Slutten av sesongen


Januar signaliserer slutten av planting sesongen for en rekke grønnsaker i alle deler av Florida. Seeding begynner for grønnkål, kål og brokkoli i september og avsluttes i januar i alle deler av staten. I Sør-Florida, har salat samme vekstsesong, men folk i den nordlige delen av staten bare plante avlingen i løpet av en kort periode som varer fra februar til mars. Brokkoli innhøstingen starter 75 dager etter såing, mens kål innhøstingen skjer opptil 110 dager etter planting.

Andre Grønnsaker


Noen grønnsaker har lange vekstsesonger som innlemme vintermånedene, men grønnsaker er ikke utelukkende dyrket i disse månedene. Gulrøtter er dyrket i seks måneder av året i Nord-Florida begynner i september og etterbehandling i den tidlige våren. I Sør-Florida, er lima, pol og bush bønner plantes hele året, med unntak av mai, juni og juli. Kålen og agurker har også lange planting sesonger i Sør som begynner på sensommeren og slutter på våren.