Hovudside

Hvordan velge Gulv & Cabinet Stain

by Walther

Hvordan velge Gulv & Cabinet Stain

Du har flere alternativer med beis til gulv og skap, fra gel og vannbaserte flekker, til gjennomsiktige oljebaserte tre toner og fantasifulle beisfarger som blå og grønn. Siden den underliggende farge, struktur og type tre vil påvirke det ferdige produktet, bør du teste flekken på skrap tre først. Hvis du prøver å velge gulv og skap flekker å matche eller utfyller hverandre, må du ta de tresorter i betraktning og gjøre flekkprøver på begge typer.

Bruksanvisning


Velge Floor Stain


•  Vurdere type tre på gulv. Vanligst, tregulv er en hard, for eksempel rød eller hvit eik, og hver type trevirke vil "ta" flekken annerledes på grunn av den iboende skyggen av treet. For eksempel kan en lys brun flekk farge ser mørk rød-brun på kirsebær eller rød eik, blek brun på hvit eik, eller en gulere nyanse av brun på et tre med gule undertoner som seder.

•  Kjøp flere meter av type gulv du har planer om flekker, hvis du ikke har noe til overs. Du vil trenge disse for prøvetaking ulike flekker. Langt den vanligste typen av flekken for gulv er en pigmentert tørke flekken.

•  Plukk opp beisfargeprøver på en maling eller hjemme forbedring butikken, og se på dem i ditt hjem. Ta hensyn til andre elementer i ditt hjem - møbler, maling farger, møbeltrekk, og andre gulv og velge farger du tror vil utfylle disse elementene.

•  Innkjøps pints eller liter flekken du har plukket, og bruke den til tre prøver. Noen maling butikker vil gjøre dette for deg uten kostnad hvis du tar dem prøvene.

•  Varnish eller i det minste bruke en våt klut til å fukte beiset tre prøver, slik at du får et inntrykk av hvordan det vil se ut når forseglet. Lakk eller sealer (tisse veden tilnærmet dette) vil gjøre flekken ser rikere og litt mørkere. Dette vil hjelpe deg å gjøre et endelig valg.

Velg Cabinet Stain


•  Bestem hva slags overflate du ønsker. Som gulv flekker, er det mest vanlig alternativ semi-transparent olje-baserte flekker, forseglet og beskyttet med to eller flere lag med lakk eller polyuretan. Denne flekken kan bare brukes på bart treverk, og vil ikke fungere på tidligere farget skap.

•  Velg gel flekken for enkel workability, eller hvis du ønsker å lage en faux eller tre-graining effekt. Gel flekker er oljebasert og konsistensen av majones. De strøk tre i stedet for å trenge det, og kan påføres over eksisterende beis eller lakk. De er også mer allsidig og kan brukes til å lage flere forskjellige effekter, i henhold til Paint Pro magasinet.

•  Velg en vann- eller oljebasert farget lakk for den raskeste ruten til farging og etterbehandling skap. I stedet for farging, venter på flekken tørke, deretter bruke lakk, vil du bruke farget lakk rett til skap. Jo flere strøk du søker, blir rikere og mørkere finish.

•  Test flekken prøver på skap før arbeidet begynner. Hvis du ikke har noen utklipp av kabinettet tre, teste flekk på innsiden av en lite brukt dør (slik som de små, høyskap vanligvis over komfyr) for å være sikker på at det er den fargen du ønsker.

Tips og advarsler


  • Med mindre du ønsker å være kreativ med farger og design, er tradisjonelle gulv flekken oljebasert, semi-transparent trengende flekken; Dette er også referert til som pigmentert beis tørke. Med skap har du flere alternativer: gel flekker, gjennomtrengende flekker, vannbaserte flekker eller til og med lakk med farge lagt, noe som eliminerer separat farging trinn.
  • Når du velger skap og gulv flekken for samme rom, til flekk prøver av hver tre sørge for at de vil arbeide sammen.
  • Vannbaserte flekker er lettere å bruke enn oljebaserte flekker men har en tendens til å være lettere, og vil ikke øke korn av tre i samme grad. De vil også være flekkete på enkelte typer tresorter som furu eller bjørk.