Hovudside

My New Rose Bush 'Bottom bladene er å snu Gul Med Ingen Svarte prikker

by Walther

My New Rose Bush 'Bottom bladene er å snu Gul Med Ingen Svarte prikker

Rosedyrkere vet at når en rosebusk løvverk begynner å gul det vanligvis betyr trøbbel. The rose blader fungere som et barometer for plantens helse. Hvis en rosebusk er sunt, bladene er vanligvis dyp grønn med ingen flekker, hull eller ujevne kanter. Mens gule blader med svarte flekker indikerer sopp sykdom og gule blader over hele busken kan indikere en mangel på visse næringsstoffer, gulning begrenset til kun den nedre delen av busken betyr noe helt annet. Det kan ta litt detektivarbeid for å komme til bunns i hvorfor den rose sin nederste bladene er å snu gul.

Årsak


Gule blader på en rosebusk kan være symptomatisk for en rekke ting. Gule blader konsentrert ved bunnen av busken kan være eldre blader som er klar til å falle. Hvis den nedre delen av rosebusken utvikler gule blader i sommer, mistenker en edderkopp midd angrep. Edderkoppmidd generelt forbli mot bunnen av anlegget på undersiden av eldre blader. Spider midd populasjoner bygge raskt i varmt vær og kan alvorlig svekke og skade rosebusken.

Andre problemer


Utelukker andre årsaker er den eneste måten å finne ut om de gule bladene på bunnen av rosebusken er et resultat av den naturlige prosessen av anlegget Shedding eldre blader. Se først for edderkopp midd. Bevis på et angrep, bortsett fra gule blader, inkluderer fin webbing på bladene, vanligvis ved krysset mellom blad og stilk.

Oppløsning


Hvis du finner ut at de gule bladene er gammel, drar enten dem eller vente til de faller av seg selv. Rake dem opp slik at de ikke gir et ynglested for skadedyr eller patogener. Administrere en edderkopp midd angrep med en hageslange. Bruke en sterk eksplosjon av vann fra bunnen til midten av anlegget for å banke midd fra bladene. Vent 3 dager og deretter spray rosebusken igjen. Ifølge mester gartner Al Karsten, forstyrrer dette edderkoppen midd 'avl syklus. Sjekk rosebusken i en uke, og om det fortsatt er tegn på edderkopp midd, gjenta sprøyting. Miticiter arbeide for tunge, vedvarende angrep.

Forebygging


Den beste måten å hindre skadedyrangrep, inkludert edderkopp midd, er å gi gode kulturelle forhold i rosehagen. Rake sengen med jevne mellomrom for å fjerne eventuelle blader eller annen vegetasjon som kan havnen skadedyr. Følg en konsekvent vanning tidsplan å holde rosen sterk og sunn. Selv overhead vanning er ikke anbefalt for roser, hvis du har kontinuerlig edderkopp midd problemer, gi anlegget en god overhead dusj med jevne mellomrom under den varmeste delen av sommeren. Vann i morgen så bladene tørker før solnedgang.