Hovudside

Kan Chili Peppers dyrkes i USA?

by Walther

Kan Chili Peppers dyrkes i USA?

Chil paprika er vanligvis brukes i en rekke retter og sauser rundt om i verden. Det er et så bredt utvalg av chili som det ser ut som en ingrediens i mat fra de fleste kulturer. Fra søt paprika til en krydret habanero, det er en chili for hvert nivå av entusiast.

Hva er Chillis?


Chilli Peppers er flerårig frukt i paprika slekten som er en del av søtvier familien. De er kjøttfulle pods som stammer fra Sør-Amerika. Det finnes en rekke ulike chili, fra nøytrale capsicums til varme Habeneros. Chili inneholder stoffet capsaicin som fungerer som et irritasjonsmoment og gir dem deres "varme". Jo høyere casaicin innhold, jo varmere chili vil bli og desto høyere vil rangere på Scoville skalaen, en vanlig brukt skala fra krydder varme.

Typer av Chillies


Det finnes dusinvis av forskjellige varianter av chili, men det er fem viktigste artene som varierer i smak og varme. Paprika er er søt chili og inkluderer bjeller, Nye meksikanere, serrano-tallet, jalapeños og piquins. Ají sin inkludere merkelig formet biskoper dugg frukt og Ajis. Capsicum chinense er hot chili som inkluderer habaneros, Datil og Scotch Kyser. Capsicum frutescens inkluderer piri piris og tabascos, som er laget til en populær saus. Rocotopepper har hårete blader og inkluderer rocotos og Manzanos varianter.

Hvor vil de vokse?


Chili er varmekjære planter som vil vokse som stauder i varme strøk eller som ettårige i kaldere strøk. På grunn av sine tempererte krav, vil chili bare vokse utendørs i noen få steder i USA. Southern California, Florida, noen deler av Sør-Texas og sørlige Arizona kan alle vokse chili utendørs. Andre regioner kan ha suksess hvis været er varmt nok. Frøplanter trenger for å nå 68 ° C for å spire og frukten trenger temperaturer rundt 86 ° C for å modnes. Plantene vokser best ved temperaturer på 70 ° C til 85 ° C om dagen og 60 ° C til 70 ° C i løpet av natten.

Holde Chillies Cosy


Noen chili vokse bedre enn andre i ulike miljøer avhengig av luftfuktighet og temperatur. Starter frøplanter innendørs på senvinteren vil gi dem et forsprang for vekstsesongen. Plantene er frost sensitiv, vil ikke gjøre det bra i våte, kalde jord, og deres vekst vil bli svekket hvis temperaturene om natten får under 50 ° C. Svart plast mulch, hevet senger og flytende deksler kan brukes til å holde chili varme i løpet av natten.

Innendørs Planting


Chili kan med hell dyrkes innendørs i noen del av landet til enhver tid av året forutsatt at de får tilstrekkelig belysning og holdt på de nødvendige temperaturer. Innendørs beplantning vil ofte produsere mer vellykkede avlinger enn de som dyrkes utendørs i mildere forhold.