Hovudside

Hvor lenge vil Butternut Squash Vines?

by Walther

Hvor lenge vil Butternut Squash Vines?

En vinter squash som er allsidig og lagring-hardfør, kan butternut squash (Curcurbita maxima) dyrkes av hjem gartnere for en sen-sesongen høst som vil vare gjennom vinteren. Den oransje-farget, søt smaker kjøtt av butternut squash egner seg godt til pureer, supper, stuinger og til og med dessert retter. Lengden på butternut squash vinstokker vil avhenge i stor grad av variasjon vokst, men som en Vining plante, med tilstrekkelig plass, kan butternut squash vinstokker lett dekke store områder.

Vine Lengde


Avhengig av variasjon av butternut squash, kan vinrankene være lengre eller kortere, som de voksende vaner av varianter vil variere. Short-Vining butternut squash varianter vil produsere vinstokker av 5 til 8 meter lang. Hvis enda kortere vinstokker er å foretrekke, bush smør mutter squash varianter produsere vinstokker på 3 til 4 meter bare. Long-Vining varianter kan nå i overkant av 12 meter lang. I alle tilfeller, rikelig med full sol og godt drenerende jord gir en ideell habitat som vil oppmuntre vekst.

Sviske


Hvis du undervurdert hvor lenge vinstokker ville være i forhold til hvor mye hage plass du har tilgjengelig, kan du nøye beskjære noen av vinstokker for å hindre din butternut squash fra å ta over hagen. Hvis du fjerner hele vinstokker kan imidlertid som alvorlig skade anlegget til omfanget av å drepe den. Hvis du gjør beskjære dine butternut squash vinstokker, tar du bare opp til tre bladnoder mellom fortsatt voksende saft for å sikre at de fortsetter å utvikle.

Espalier


En ekstern støtte for å hjelpe butternut vinstokker i klatring oppover kan bidra til å forhindre vinrankene fra forbikjøring din hage plass. Denne teknikken er nyttig for hjem gartnere som har begrenset plass, men er fortsatt interessert i å vokse squash. Bruk en av tre espalier eller en laget av metall, plast eller hage tau som en ekstern støtte for vinstokker. Trene vinrankene å klatre oppover som de utvikler, etter nøye innpakning dem gjennom espalier eller forsiktig knytte dem til de støtter. Trellising dine butternut squash vinstokker har den ekstra fordelen av å holde din squash av jorda, hvor det vil være mindre utsatt for insekter og mugg fra fuktig jord.

Plass


For optimal vekst, plante squash i hauger, hvor du kan ha opptil fem planter per jordhaug. For mange planter per haugen vil føre til ekstra fuktighet på plantene på grunn av den trange mellomrom, noe som gjør squash utsatt for soppinfeksjoner som pulveraktig mugg. Space dine hauger av butternut planter minst 4 til 8 meter fra hverandre. Jo flere planter per jordhaug du har, jo flere vinranker du trenger å forholde seg til, så tenk på dette før planting.