Hovudside

Hvordan bygge en liten trekirke Dock på en liten innsjø

by Walther

Bygge en dock, slik at du kan komme inn i en liten båt uten å måtte "bottom out" på grunne nær fjæra. Dokken fungerer også som et fint sted å kartlegge fisk eller å dra på fisketur. Dette prosjektet, en 2-by-8-fots dock, kan være ferdig i to dager når alle materialer er samlet.

Bruksanvisning


•  Skjær isopor planker i halvparten fra 48 inches lang ned til 24-tommers seksjoner. Sett disse 20-by-24-tommers seksjoner til side.

•  Bruk to 8-fots 2-av-4s å ramme sidene, legge dem to meter fra hverandre på sitt tynneste kanten.

•  Skjær fem 22-tommers seksjoner av 2-av-4 og legger dem på deres tynneste kantene starter i den ene enden. Holde disse seksjoner 2 meter fra hverandre for å fungere som kryss bukseseler. Bruk en galvanisert brakett for å feste hver av disse kryss bukseseler på plass. Bruk dekk skruer (også galvaniserte) for å skru alt sammen.

•  Cut 2-fots deler av 2-av-4 for å legge over toppen av dokken som rader av planking. Skru den første på plass i forkant (som vil stikke ut lengst inn i den lille innsjøen). Bruk en dekkskrue som et avstandsstykke for å måle mellom at styret og den neste, som deretter skrues på plass. Gjenta prosessen, legge planker til kaien mot fjæra.

•  Sett et par 8-fots 2-av-4s under dock på hver side. Skyv dock på disse 2-av-4s ned i vannet; ikke bli fanget i vannet ved kaia. Pass på at du ikke gjør dette alene, og at vekten av dokken er for det meste på boards. Som fronten sklir ut i vannet, skyve en 20-tommers-by-24-tommers stykke isopor under dock slik at dock feller isopor under. Sørg for at den 24-tommers delen stødigere dekk ved å legge den fra side til side mellom de to-by-4 boards. Ikke la dock for å snu.

•  Twist to galvaniserte skrue øyne i to separate hjørner på slutten av kaia, hvor de skal hvile i vannet. La enden av kaien på kysten for nå.

•  Flyte betong inn i en 5-liters bøtte og tilsett to skrue øyne inn i sidene av bøtten og dypt inn i betongen. Disse to skrue øyne bør være innebygd i betong dypt nok til å bo i hvis de er skrudd inn utklipp av tre eller metall innebygd i betongen. Sørge for at tennene på bolten er større enn den glatte del av akselen som fører opp til hodet på skruen øyet. Tillate betongen å herde og danne ankeret.

•  Ta ankeret hvor enden av dokken blir. Trekk dock mot anker og legge til flere kvadrater av to-fots-by-22-tommers styrofoam under dock som det glir mot ankeret. Vær spesielt oppmerksom på kaien for å hindre den i å tippe, og komme seg ut av veien hvis den gjør tips. Igjen, aldri gjøre dette arbeidet alene (alltid ha en spotter). Når dokken får til ønsket sted, bruker skrueforbindelser for å feste en kjetting til hver skrue øye i enden av kaia og i ankeret. Sørge for at skrueforbindelser er i forskjellige hull og at kjedet ikke krysser over seg selv, men er stramt. Det er bedre å ha kjedet ekstra stramt og har dokken synke i vannet litt, slik at det er mindre behov for å forkorte kjeden hvis vannstanden går ned for å holde dokken stabil.

•  På kysten enden av den lange dock, skru skruen øyne inn i sidene på kaien og bruke skrueforbindelser å stikk enden av kaia til en kjede. I den andre enden av kjeden, kan du bruke en skrue kobling for å koble dokkingstasjonen til bakken slik at det sitter forankret på kysten siden også.

Tips og advarsler


  • Bygg dekk ut av behandlet trelast på hotellet (i en svak skråning på land) .Hand male et lag av Rhino-type belegg på kaien for å låse ut fuktighet og skape en sklisikker overflate. Gjør dette før du skyver den inn i vannet og sette isopor under den. Dekk maskinvare også.
  • Sørg for at kaien er tilstrekkelig forankret og stabil å hindre at den velter med eller uten last. Hvis du er i tvil, legge til flere ankere for å stabilisere dock. Å hindre en båt fra skraping på ankrene, begrave dem i bakken under dekk. Hvis Rhino-type belegg er stadig scuffed av (selv om det er usannsynlig) bare å legge til belegg.