Hovudside

Planter for en Landscape Fence

by Walther

Planter for en Landscape Fence

Et gjerde i et landskap kan plantes med blomster, busker eller lianer å myke opp det eller blokkere en skjemmende utsikt. Det kan ramme en blomsterhage, forankre en busk grensen hekk plantet langs begge sider av den, eller støtte Vining planter. Fordi et solid gjerde kan blokkere luftstrømmen, la tilstrekkelig plass mellom planter for å hjelpe luft sirkulere rundt dem, og for å beskytte mot soppsykdommer.

Perennial Flower Border


Riktig planlagt og plantet, vil en flerårig blomst grensen være i blomst fra våren gjennom høsten, endring gjennom vekstsesongen som forskjellige arter blomstrer på sine fastsatte tider. Plante vårblomstrende tulipaner og påskeliljer for tidlige vårblomster. Peoner, iris, valmuer og tusenfryd å følge i slutten av våren og forsommeren. For sommerblomster, plante stadig blomstrende roser, purpursolhatt, ryllik, stokkroser og ballong blomster. Inkludere noen asters, hage mammaer og Maxmillian solsikker for sensommeren og høsten blomster.

Blomstrende Løvfellende Hedge


En blomstrende hekk av løvfellende prøvene vil gi våren og forsommeren blomstrer og interessant bladverk resten av vekstsesongen. Mange varianter har også spektakulære fall farge, og legger høsten interesse. Hedges har også en ekstra bonus gir privatliv når plantet mot en åpen netting gjerde, for eksempel en syklon eller picket. Plante asalea og busk piletrær for tidlige vårblomster, syriner for sene våren blomstrer og forsythia foran grensen til å lyse opp området med sin klare gule blomster i midten av våren. Brude sin krans blomstrer i slutten av våren til tidlig sommer. Poten og hardfør hibiscus blomst på forsommeren, fortsetter i flere uker eller måneder. Inkluder redosier Dogwood med sine røde kvister for interesse i vintermånedene.

Spiselige alternativer


For å dekke en skjemmende gjerde eller få privatliv bak en openwork gjerde, plante spiselige vinstokker som druer og hardfør kiwi å vokse et gjerde og dekke det. Dersom gjerdet er tilgjengelig fra begge sider, en rad med busker, for eksempel bringebær eller bjørnebær, kan plantes langs den og vil bruke gjerdet som et espalier. Highbush blåbær plantet i en rad langs et gjerde vil myke opp utseendet på det, og skaffe mat til familien din og fugler. Som en bonus, blir deres løvverk en knall rød i høst.