Hovudside

Hvordan bevare Bamboo Produkter i en Storage Facility

by Walther

Bambus er den raskest voksende planten på jorden og har en rekke bruksområder, fra mat, medisiner og hjem dekorasjon til strukturell støtte for bruer og bygninger. For bambus å opprettholde sin solid struktur, må det bevares skikkelig. Den type bevaring prosedyre som du bør bruke på din bambus avhenger av mengden og din bruk for det, men å behandle den med kjemikalier er mer effektive enn andre tradisjonelle teknikker. Hvis du har tenkt å lagre denne planten for en betydelig mengde tid, er det noen trinn du bør følge, slik at din bambus ikke vil bli skadet av sopp eller insekter og vil forbli intakt for fremtidig bruk.

Bruksanvisning


Sikrer Bamboo for Storage


•  Sett på en tung jakke, arbeidshansker og en sveisemaske. Sørg for at ingen av huden din er utsatt, for å unngå skade. Plassere et oljefat, slik at den sitter oppreist. Plugg inn en metall sag. Plasser sagen på oljefat, hvor en side av trommelen dekker toppen. Trykker på avtrekkeren på sagen, og skyv den ned, slik at den trenger inn i toppen av oljefat. Følg sirkulær form av trommelen med sagen, til toppen den av trommelen er helt kuttet ut. Hvis lengden på bambus stiger lengden på oljefat, må du gjenta denne prosessen med en annen tromme, men i stedet for bare å kutte ut toppen, vil du kutte ut begge ender av trommelen. Deretter sveise de to åpne endene av både trommer sammen, skaper en tube som vil helt senk din bambus.

•  Bestem forholdet av borsyre, boraks og vann du trenger å blande for å lage din bevaring løsning. Dette bestemmes av mengden av bambus man har, i tillegg til sin størrelse. For å finne ut hvor mye vann du trenger, kan du bruke en drill med en lang skrue (minst fire inches), og begynne å bore inn i toppen av en culm (en bambus plante), fortsette med boring til du har helt uthult den culm, mellom den øverste og den første noden (hakk i culm). Hell vann i dette uthult plass, og måle hvor mange liter det tar å fylle den opp. Deretter multipliserer av mengden culms du har, og med antall noder. (Referanse 3) For eksempel, hvis du trenger 45 liter vann, du vil trenge tre kilo boraks og 2 kilo borsyre.

•  Hell boraks, borsyre og vann, inn i den nylig saget olje trommel (e). Deretter lage noen hull i bambus med drillen din, ved hver node, for bedre penetrasjon av væsken.

•  Sett bambus inn i trommelen (e) slik at de culms står oppreist og er fullstendig neddykket i den flytende blandingen.

•  La en bambus suge i 48 timer og deretter lagre den vertikalt eller horisontalt på et skyggefullt sted som ikke er utsatt for regn.

Tips og advarsler


  • Ta alle forholdsregler ved bruk av elektroverktøy slike som metall sag og sveiseutstyr. Likeledes, ta alle forholdsregler ved bruk av borsyre og boraks som de er giftige materialer.