Hovudside

Hva Er Stell av Miniatyr Violets?

by Walther

Miniatyr fioler er en mindre versjon av standard størrelse afrikanske fioler. Disse populære potteplanter vokse til bare 6 inches i diameter. Deres omsorg er lik som de større standard fioler, men miniatyr kan være litt vanskeligere som å arbeide.

Lett


Miniatyr fioler trenger sterkt lys for å vokse. Plassere dem innenfor en fot av et vindu uten gardiner. De foretrekker morgensolen eller kaldere vinter sol fremfor svært varme solen. Du må kanskje eksperimentere for å finne den perfekte vindu for dine fioler.

Vann


Vann når jorden er tørr å ta på. Violet planter foretrekker jord som er fuktig, men ikke våt.

Temperatur


Miniatyr fioler vil trives best når temperaturen holde seg mellom 65 og 72 grader Fahrenheit. De vil ha større, mer langvarig blomstrer når fuktigheten holder seg over 40 prosent.

Plass


For å holde miniatyr fioler liten, sørg for at de har nok plass til å vokse. Du bør være i stand til å slå en pott hele veien rundt uten bladene berører noen andre planter.

Gjødsel


Gjødsle miniatyrer med et produkt laget spesielt for afrikanske fioler for bedre vekst og blomstrende. Følg anvisningen på pakken eller fortynne gjødsel til en fjerdedel av normal styrke og bruke den hver gang du vann.

Beskjæring


Miniatyr fioler må beskjæres oftere enn standarder, eller de vil bli for stor. Fjern eventuelle gulnede blader og noen ekstra løvverk ofte.