Hovudside

Central Air Conditioner Vedlikehold tips

by Walther

Sentrale klimaanlegg er konstruert for å operere med svært lite vedlikehold, men det er rutinerengjør som kan gjøres for å bidra til å forbedre hvordan de kjører. Den ytre delen, kompressoren og kondensatoren, kan rengjøres ved hjelp av en slange og lys børste for å bli kvitt skitt. Inne bør kondensatavleder holdes klart, og de drainways bør kontrolleres for tegn på lekkasjer. Alle ventiler og apparater bør holdes klar av draperier, planter og rusk.

Central Air Sammensetning


Sentrale klimaanlegg er laget av to grunnleggende deler. Det første er den store utendørs enhet som tjener som en kompressor og kondensator, frigjøring av varme tatt fra huset til luften utenfor, slik at innsiden luft kan sirkuleres tilbake gjennom kjøleren. Den indre delen inneholder termostaten, motoren for å presse luft, og fordamper som fjerner fuktighet fra luften slik at den kan kjøles lettere.

Forberedelse


Når først snu en sentral air condition enhet på, eller når du bruker den igjen etter en kjøligere sesong, bør du sørge for at alle ventiler og utsalgssteder er klare. Gardiner, planter og møbler kan alle komme i veien for riktig luftstrøm. Planter bør beskjæres, bør skitt bli ryddet bort både på innsiden og utsiden av apparatet, og alle arbeider deler bør undersøkes for slitasje.

Utenfor Vedlikehold


Før arbeider på enten innenfor eller utenfor apparater, bør du alltid slå av strømmen til klimaanlegget. Å rengjøre kondensatoren utenfor hjemmet, kan du bruke en lett spray innstilling på en hendig hageslange. Vannet bør rettes ned, slik at det skyller gjennom kondensatoren spoler og renser dem. Hvis det er mørkere flekker på spoler kan du rengjøre dem med en lett børste. Forsiktighet bør tas for å ikke skade spoler eller noen av delene.

Inne Vedlikehold


Innsiden vedlikehold av klimaanlegg fokuserer på kondensatdreneringsledning og fordamperspiralen. Kondensatavlederen er der fuktighet løper vekk etter å ha blitt suges bort fra luften. Avløpet bør holdes svært ren, og du bør sjekke ut alle tilgjengelige rør for mulige lekkasjer. Mens fordamperen spoler bør også holdes rene, de er delikat og du bør søke hjelp hos en profesjonell før du prøver å ta vare på dem.

Ytterligere Aids


Mens klimaanlegget er i gang, er det noen ting du kan gjøre for å holde det i drift også. Du kan hjelpe klimaanlegget ved å bruke andre typer vifter, som takvifter og boksen fans som vil gjøre noe av arbeidet selv. På varme dager nyanser skal trekkes ned på vinduene som har direkte sollys, slik at luften i huset holder kjølig. Veggene i huset, spesielt på loftet, bør være meget godt isolert, som vil holde den kjølig luft fra å rømme.