Hovudside

Hvordan lage Hjem Hermetisert kondensert Tomatsuppe

by Walther

Hvordan lage Hjem Hermetisert kondensert Tomatsuppe

En støtfanger avling av tomater betyr én ting - hermetisering tid. Kan tomater som salsa, spaghetti saus eller en trøsttomatsuppe. En tykk, kondensert tomatsuppe, når rekonstitueres med 4 kopper melk, gjør en tilfredsstillende, enkelt måltid. Serverer den med en salat, grillet ostesmørbrød eller et ferskt brød. Hvis du foretrekker det, fryse tomatsuppe basen i stedet for hermetisering det. Tine den i kjøleskapet over natten og oppvarmer det.

Bruksanvisning


•  Smelt 3 ss. smør i en stekepanne over middels varme. Legg selleri og løk og kok til de er møre, ca 10 minutter, rør av og til. Ikke la løken å bli brun.

•  La det småkoke tomater og vann i et stort lager gryte over middels lav varme til tomatene er myke og skins split, ca 45 minutter. Rør tomatene tidvis så de ikke brenner.

•  Hell løk, selleri og tomater, inkludert væske, i en blender eller food processor og kjør til en glatt. Tilsett salt og sukker etter smak. Søte tomater trenger mindre sukker, mens sure typer trenger mer til fete smaken. Bland tomater i flere omganger hvis du har en liten blender eller food prosessor.

•  Sil tomat blandingen gjennom et dørslag for å fjerne eventuelle faste stoffer eller tomat skreller. Suppen bør ha en glatt, fløyelsaktig konsistens.

•  Skyll og tørk lager potten. Smelt de resterende 5 ss. smør i gryte over lav varme, og visp inn melet for å gjøre en roux under omrøring så det ikke brenner. Stek roux i ett minutt. Legg tomatblandingen og varme den sakte under omrøring å tykne. Hold suppen varm, mens du forbereder glassene for hermetisering.

•  Fyll kokevannet canner med vann og varme på høy. Vask seks pint-size krukker i veldig varmt vann eller i oppvaskmaskinen. Putre ringene og lokk i varmt vann, men ikke koke dem. Når vannet i canner begynner å koke, fylle glassene med tomatsuppe, ved hjelp av en trakt for å unngå å søle det. La topprommet på 1,2 cm ved toppen av hver krukke, fordi suppen vil ekspandere noe ved hermetisering.

•  Tilsett 1 ss. flaske sitronsaft til toppen av hver krukke. Sitronsaft øker surheten i tomatene slik at de kan trygt hermetisert ved hjelp av en kokende vann canner. Kjør en slikkepott rundt de innvendige kantene på glassene for å fjerne eventuelle luftbobler. Plasser lokk på glassene og sikre ringene på plass.

•  Plasser glassene nøye i canner og sett på lokket. Varme vannet i canner til koking, og skru varmen ned litt for å holde den på en langsom, rullende koke. Behandle suppe i 35 minutter. Fjerne bokser fra det varme vannet med en krukke lifter, og sette dem på et håndkle for å kjøle, og etterlot to inches mellom hver krukke.

Tips og advarsler


  • La glassene avkjøles i flere timer eller over natten. Berører hver lokket forsiktig for å sikre at glasset forseglet riktig under hermetisering. Hvis lokket innrykk når du berører den, det gjorde ikke forsegle riktig. Reprosessere det, eller kjøle den og bruke innholdet i løpet av 24 timer.
  • Vask utsiden av glassene med en fuktig klut for å fjerne hermetisering rester før lagring glassene på et kjølig, mørkt sted. Bruk suppe innen ett år.
  • Kast alle glassene med svulmende lokk eller tegn på forfall etter lagring.
  • Kle opp tomatsuppe med din favoritt garnityr. Prøv hakket, frisk basilikum, grovmalt svart pepper, krutonger eller parmesanost.