Hovudside

Hvordan bevare Acorns

by Walther

Hvordan bevare Acorns

Samle eikenøtter i høst, og hvis du ønsker å vente til sent på vinteren eller tidlig på våren for å plante dem, må du bevare dem skikkelig i mellomtiden. Ellers kan de tørke ut, råte eller spire for tidlig. For å øke sannsynligheten for en vellykket planting, samle eikenøtter fra eiketrær som er innfødt til ditt område. Også, eikenøtter funnet på bakken kan inneholde insekter, så lå et stykke plast eller et ark på bakken og trykk på treet med en lang pinne eller stang. Eikenøtter som faller på plast eller ark er sannsynlig å være gode for å bevare.

Bruksanvisning


•  Fjern eventuelle rester med eikenøtter, slik som pinner og steiner, og ta av Acorn caps ved å vri dem av. Kast eikenøtter som har hull eller sprekker.

•  Fyll en bøtte med 1 liter lunkent vann og 1/2 kopp blekemiddel. Plasser eikenøtter i blekemiddel vann og rør. Kast eikenøtter som flyter og tømme resten i et dørslag. Legge dem ut på håndklær lufttørke for et par timer. Du trenger ikke å suge eikenøtter for enhver angitt tidsperiode. Dette trinnet er ganske enkelt å desinfisere dem raskt og se hvilke som flyter.

•  Plasser eikenøtter i forseglede plastposer. Ikke lagre mer enn tre kopper eikenøtter i ett bag. De vil produsere for mye varme.

•  Oppbevar poser i kjøleskapet til planting tid. Sjekk på eikenøtter jevne mellomrom for å se etter mugg. Hvis det er mugg, rengjør dem igjen i blekemiddel vann, skyll, tørk og legg dem tilbake i lagring. Merk at eikenøtter vil bare lagre for et par måneder, så plante dem i slutten av vinteren eller tidlig på våren.