Hovudside

Hvor Er Avokado ligger?

by Walther

Hvor Er Avokado ligger?

Avokado er en allsidig frukt - ikke grønnsaker - i berry familien. Dyrkes i tropiske og moderat klima, kan avokado finnes over hele verden i både salte og søte retter.

Mexico


Avokado oppsto i sør-sentrale Mexico tusenvis av år siden, og kan ha blitt temmet det så tidlig som 500 f.Kr. spanske conquistadorene introduserte frukt til Europa på 1500-tallet. I dag Mexico er den beste produsent av frukten, og leverer mer enn 40 prosent av verdens avocado eksport.

Forente Stater


Den første avocado tre i USA ble plantet i Florida i 1833 og avokado ble introdusert i California i 1871. Nå California produserer om lag 90 prosent av landets avokado avling, i henhold til California Avocado kommisjonen, med mer enn halvparten av de som dyrkes i San Diego County. Florida og Hawaii har også vellykkede avocado bransjer.

Andre steder


Avokado vokser over hele verden i tropiske og moderat klima. Australia, Kina, Filippinene, Mellom-Amerika, Hellas og Israel alle produsere avokado for sine hjemmemarkeder. Chile er en annen topp produsent, eksport meste av sin avocado avling til USA. Den dominikanske republikk eksporterer også avokado, mens Indonesia bruker det meste av sin produksjon.