Hovudside

Hvordan vite når du trenger et nytt tak

by Walther

Et tak tjener til å beskytte et hjem mot elementene; Dessverre, men takene ikke vare evig. Mange varianter av takene er tilgjengelige for å velge, men ifølge Personvern, shingled tak er den vanligste typen av taktekking installert på private boliger. Shingled tak har en gjennomsnittlig levetid på ca 20 år. De fleste taktekking problemer kan repareres av en profesjonell, men hvis problemet ikke er utbedret innen rimelig tid ramme det kan komme til det punktet at et nytt tak vil bli en nødvendighet.

Bruksanvisning


•  Undersøk din taket etter tegn på knekking. Knekking, ifølge Patton Generelt Contracting, oppstår når et tak ikke er riktig ventilert eller installert, eller når nye helvetesild legges uten å fjerne de gamle. Knekking i flere områder av ditt hjem taket er et tegn på at det kanskje må byttes ut.

•  Kontroller bakken rundt omkretsen av ditt hjem for helvetesild eller biter av helvetesild som kan ha blåst av taket ditt. Store tap av helvetesild kan indikere et nytt tak er i orden.

•  Merk alle sagging i noen av tak for ditt hjem. Sagging tak indikerer vannskader forårsaket av taklekkasjer. Sjekk loftet for sagging også, siden dette er ofte det første området av hjemmet der vannskader blir tydelig.

•  Sjekk eventuelle flekker av misfarging på taket ditt, avgjøre hvorvidt de er forårsaket av mose eller alger vekst på taket helvetesild. Mose og alger bør være glatt å ta på og er den vanligste resultat av fanget fuktighet i taket ditt. Et tak som ikke er ordentlig motstandsdyktig mot fukt kan være utsatt for lekkasjer.

•  Sjekk taket ditt for rotting helvetesild. Råtnende helvetesild inneholde hull eller viser tegn til betydelig forverring. Hvis helvetesild på taket som du kan se har begynt å råtne, er det stor sjanse for at råte skjer i områder du ikke kan se også. En rotting taket bør skiftes før ytterligere skade kan oppstå, ifølge Patton Generelt Contracting.

•  Ha en termitt inspeksjon gjort på taket ditt. Området mellom helvetesild og takets isolasjon er den perfekte grobunn for termitter. Termitter vil gradvis spise bort på tak støtter og er notorisk vanskelig å bli kvitt. En omfattende termitt angrep i taket ditt er skjellig grunn til å investere i en ny.

•  Tenk alder av taket ditt og reparasjonskostnader. Hvis taket ditt er mer enn 20 år gammel, kan kostnadene ved gjentatte tak reparasjoner raskt overgå prisen på et nytt tak. I et slikt tilfelle kan velge for et tak erstatning være den mest solide alternativet.

•  Tenk om dine planer for fremtiden. Hvis disse planene inkluderer å selge hjemmet ditt, kan du vurdere å erstatte en aldrende taket selv om det ikke viser noen av de aktuelle tegn på forringelse. Et nytt tak er en attraktiv funksjon for kjøpere og øker boligens verdi.

•  Få taket inspiseres. Den eneste sikre måten å vite om du trenger et tak erstatning er å ha taket inspisert av en profesjonell. Finn en taktekking selskapet i ditt område som tilbyr gratis anslag for taket skade. En taktekker kan fortelle deg om noen skader han finner lett kan repareres eller hvis et nytt tak er et bedre alternativ.