Hovudside

Typer Duckweed

by Walther

Typer Duckweed

Duckweeds er små, frittflytende urter som vokser i rolig, fortsatt eller stillestående vann. De er ofte funnet i dammer, grøfter, sumper og backwaters når været er varmt. Fordi de formerer seg ved knoppskyting, har de en tendens til å formere seg raskt, og kan dekke hele overflaten av vann i en meget kort tidsperiode.

Giant Duckweed


Giant Duckweed (Spirodela polyrhiza) er bare 01.16 til 01.04 cm lang i størrelse, men det er ansett for å være den største av duckweeds. Den har 1-4 blader, lys grønn i fargen, med 8:57 røtter som stikker ut fra hver. Undersiden av bladene er mørk rød. Giant Duckweed er ofte en aggressiv inntrenger av dammer. Det er noen ganger referert til som & ldquo; Big Duckweed & rdquo.;

Felles Duckweed


Felles Duckweed (Andemat) er de vanligste artene av andemat. Det tåler et bredt spekter av vannkjemi, og er ofte funnet i kalde kilder, samt de vanlige andemat habitater. Lys grønn i fargen, har felles Duckweed 02:59 blader som er 01.16 til 01.08 cm lang. En enkelt rot stikker fra hvert blad.

Rotløse Duckweed


Rotløs Duckweed (Wolffia), også kjent som & ldquo; watermeal, & rdquo; er den minste kjente blomstrende plante i verden, bærer blomster som er mindre enn en millimeter i diameter. Rotløs Duckweed vokser i tette kolonier i stille vann, med 1-2 millioner av de små plantene opptar et kvadrat yard av vannflaten. Det må man to båt-formet, intenst grønne blader, med blomster som er blek og nær hvit i fargen.

Prikket Duckweed


Prikket Duckweed (Landoltia punctata) vokser i tette masser i stillestående vann. Denne Duckweed har to blader, som er snevert egg-formet, med 2-5 røtter som stikker ut fra hver. Bladene er 1/32 til 1/8 tommers lang, levende grønn i fargen, og dekket av et lag med skjellaget som får dem til å gnistre i sollys. Det er ingen prikker på prikkete Duckweed; begrepet refererer til de knapt synlige rygger på bladoverflaten.