Hovudside

Enkle blomster å plante og vokse i sol eller skygge

by Walther

Enkle blomster å plante og vokse i sol eller skygge

Mange blomster er lett å vokse i sol eller skygge. Din vanskeligste problemet er å velge hvilke blomster å plante. Store barnehager vil ha en anstendig utvalg av blomstrende planter og kunnskapsrike medarbeidere til å hjelpe deg med dine valg. Tenk klima, sol og skygge og utformingen av plassen din før du kjøper blomster. Blomster bringe belønninger inkludert fortauskant appell og en følelse av prestasjon i å se din planter blomster hele sommeren.

Begonier


Begonier er årlige blomstrende planter som krever minimalt med omsorg. Begonier kommer i et stort utvalg av farger, inkludert hvit, rosa, rød, gul, oransje og to-farget mikser. Blomstene er vanligvis seks inches eller mer, og plantene vokser 12 til 18 inches høy. Begonier vokser godt både i sol og skygge, og en delvis blanding av begge deler fungerer best for deres vekst. Ved planting, plasserer begonier litt under jorda, ikke for dypt, som de er utsatt for råte hvis plantet for dypt. Space dem minst 18 inches fra hverandre for å tillate for spredning. Begonier krever daglig vanning, men ta forsiktighet for ikke å over-vann, som for mye fuktighet vil råtne røttene og øke risikoen for sykdom. Ettersom disse plantene er ettårige, bare varte en sesong, fjerne dem ved første tegn på frost.

Petunia


Petunia er en annen blomstrende plante sett ofte i hager. Innavl førte til petunia i dag i hvit, gul, rosa, blå, purpur og rødt og bi-farger. I løpet av våren, velg petunia som vises sunn og har begynt å knopp. Hold deg unna usunn blader med flekker. Petunia er hardføre i at de kan lykkes vokse i både sol og skygge i nesten alle typer jord. Petunia i full sol tendens til å blomstre mer enn de i delvis skygge. Hvis målet ditt er en stor spredning av blomster, bør du vurdere en plass som mottar minst seks timer med full solen. Ved planting, vurdere å bruke en kombinasjon av torvmose eller kompost, og bioklipp, for å holde på fuktigheten. Selv petunia trenger lite vann, gjødsle månedlig for maksimal vekst. Avskårne blomster tilbake ved midtsommer til å kontrollere spredningen og holde en ryddig hage.

Knock Out Roses


Alle elsker roser, og til tross for sitt rykte som vanskelig å opprettholde, Knock Out roser ble avlet for enkel planting og stell. Knock Out roser vil re-blomst sesong etter sesong. Knock Out roser trives i både sol og skygge. Avlet så lavt vedlikehold og ikke underlagt bugs og sykdommer som andre roser, Knock Out roser krever lite stell. Tilgjengelig i nyanser av rosa, rød eller gul, vil blomstene blomstrer hver fem til seks uker. Lett å plante, knock out roser trives i de fleste klima og vil blomstre forbi den første høsten frost. Plantene vokser buskete og kan nå 3 til 4 inches bred og høy, så plass dem med disse dimensjonene i tankene. Foruten vanning, er det bare nødvendig forsiktighet deadheading blomster og trimming grenene å inneholde størrelse og gi rom for re-blomstringen.