Hovudside

Slik Care for kinesiske Maple Trees

by Walther

Kinesiske Maple trær er en vakker tillegg til noen landskapsarbeid. De er ofte forveksles med den japanske lønne så sørg for at du vet hva du kjøper når du velger din treet. Det vitenskapelige navnet er Acer misfarges og dette vil hindre eventuelle misforståelser. Den kinesiske Maple bærer blanke, grønne blader i midten av våren. Det vil spenningen deg med sin lyse røde blader i høstmånedene. Omsorg for en kinesisk Maple er lett med grunnleggende kunnskap om hva slags jord og avstand dette treet foretrekker.

Bruksanvisning


•  Velg et område som er stort nok til å romme treet som kinesisk Maples kan vokse til å bli 30 eller 40 meter høy. Ifølge gardeningcentral.org nettside, gjør dette treet beste i sone 7 til 9. plass dette treet minst 30 meter fra andre trær for å kunne trives og få de riktige næringsstoffene. Plukk et område å plante dette treet med full sol for å få de mest fargerike høstløvet, men dette treet trives i delvis skygge også.

•  Test din jord for å være sikker på at den har riktig pH-balanse for den kinesiske Maple. Dette treet foretrekker jord som er mildt surt eller med en mild alkalisk innhold, men er ikke fornøyd med jord som har for mye av heller. Ved hjelp av organisk mulch vil hjelpe treet å trives hvis du har lett jord. Unngå å spre mulch nær bunnen av treet.

•  Gi nok vann for treet å trives godt, men unngå overwatering dette vakre treet. Overvåke nedbør og vann godt spesielt i de varme sommermånedene eller perioder med tørke.

•  Beskjær dette treet mens det er sovende i vintermånedene. Forsiktig beskjæring i løpet av de første årene vil gjøre det nærmest vedlikeholdsfritt når den modnes.