Hovudside

Hvordan å skjøte kobber til aluminium Wire

by Walther

Hvordan å skjøte kobber til aluminium Wire

Du kan finne det nødvendig å koble til, eller skjøte, en aluminiumstråd til en kobbertråd når du installerer en ny krets eller erstatte en elektrisk ovn. Ta ekstra hensyn når du gjør denne typen Skjøt, som en utilbørlig kobber-aluminium-spleise kan bli ustabil over tid, i henhold til godkjent elektriker Glen Baxter. Feilaktig spleise kan korrodere og overopphetes, slutt å skape nok varme til å forårsake en brann. Sjekk ledninger nøye før du gjør et skjøte. Du vil for det meste finne aluminium ledninger i eldre boliger, men noen elektrikere fortsatt koble aluminium ledninger til elektriske ovner, sier Baxter.

Bruksanvisning


•  Strip ca 1/2 tomme av isolasjon av ledningene du har tenkt å spleise sammen ved hjelp av ledning stripping verktøy.

•  Sett inn kobber- og aluminiumstråder i skjøten-bolt-kontakt åpning. Kontrollerer plasseringen av ledningene for å sikre at legeringen avstands skiller den strippede delen av trådene. Sjekk også sammenhengen mellom ledningene og skjøte-bolt for å sikre at forbindelsen er fritt for isolasjon. Avisolere videre hvis det kommer i kontakt med skjøt-bolten.

•  Trekk til mutteren på spleise-bolt før du har sikret ledningene. Bruk to skiftenøkler --- en for skruehodet og en for mutter. Pass på å sikre en ekstremt tett forbindelse; aluminium utvider og mer enn kobber og kan løsne forbindelsen over tid hvis du ikke stramme det tilstrekkelig.

•  Test tilkoblingen ved å trekke i trådene; de bør ikke rikke. Trekk til om nødvendig.

•  Pakk forbindelse med skjøting tape før du har dekket alle eksponert metall med to lag med tape. Lapper tapen som du vikler tilkoblingen.

Tips og advarsler


  • Kun lisensierte elektrikere skal utføre denne typen Skjøt, som en feilkobling kan føre til brann.