Hovudside

Hvordan bygge Betong fôrrenner

by Walther

Hvordan bygge Betong fôrrenner

Betong kan brukes for en rekke anvendelser når det er viktig å ha et sterkt, værbestandig materiale. Du kan bygge dyr fôrrenner fra betong relativt lett ved å konstruere en enkel kryssfiner skjema. Når betongen har satt, kan du fjerne den form og fortrauet vil være klar til bruk. Det er best å helle betongen der du har tenkt for fortrauet skal ligge. Dette holder deg fra å måtte flytte fortrauet senere etter at betongen har satt.

Bruksanvisning


•  Skjær kryssfiner former for fortrauet med sirkelsagen. Du trenger to sett med fire finérplater for dem, uansett hvilken størrelse fortrauet du oppretter. Den første, større form vil holde utenfor kanten av betongen før den har satt. Det må være den totale utvendig lengde, bredde og høyde som du vil fortrauet å være. Den andre, mindre skjemaet vil holde den indre kanten av betong og skal være dimensjonert i henhold til volumet du ønsker fortrauet skal inneholde.

•  Skjær to-by-4 støtte bjelker for fortrauet former. De 2-av-4s som du bruker til å støtte utenfor skjemaet skal vikle horisontalt rundt utsiden av skjemaet, koblet til hverandre med treskruer. De 2-av-4s som du bruker til å støtte den indre formen skal være festet til innsiden av skjemaet, og kan bli kuttet til høyden på innsiden form slik at du kan montere dem på innsiden hjørner av skjemaet. Hvis du trenger ekstra oppkvikkende for innsiden skjema på grunn av høyden på veggene i din feed trau, bare hogd 2-av-4s til nødvendig lengde og rekvisitt dem inne. De trenger ikke å være sikret.

•  Bygg de to formene du trenger å helle betongen fortrauet.

•  Plasser større skjema der du ønsker fortrauet skal ligge. Det er en god idé å plassere skjemaet på flat, fast grunn, hvor det ikke vil begynne å synke over tid på grunn av vekten.

•  Bland betong med vann før den har nådd konsistensen av peanøttsmør. Bruk en hage hakke å blande ingrediensene sammen, og deretter bruke en spade for å dumpe betong i bunnen av betong fortrauet skjema. Dybden av bunnen av trauet bør være minst seks inches. Mens du gjør dette, plasserer stål armeringsjern i betong, er forsiktig med å begrave den helt i betongen. Rebar bør plasseres omtrent hvert åtte inches i betongen.

•  Glatt toppen av betong med en Mason glatte inntil alle steinene har slått seg ned under overflaten av betongen og etterlater en glatt, blank overflate.

•  Plasser den mindre formen inne i større slik at formene blir jevnt fordelt for å skape like store vegger rundt hele omkretsen av trauet.

•  Drive armeringsstål i bunnen av betongen innenfor murene, men ikke tillater noen armeringsjern å berøre tre former. Om nødvendig, bruk et metall sag for å kutte armeringsjern til nødvendig lengde. Tillate noen stykker for å overlappe og noen å være horisontal.

•  Fyll veggen med seks inches av betong hele veien rundt bunnen, og deretter plassere ekstra armeringsjern horisontalt på toppen av dette laget av betong. Fyll veggen med ca seks flere inches, deretter legge mer armeringsjern. Legg til mer konkret før du har fylt ut skjemaet med betong hele veien til toppen. Glatt ut toppen av renne vegger med en murer er sparkel.

•  Ta formene etter at betongen har fått lov til å sette i minst tre dager. Hvis du på noe tidspunkt i løpet av herdetiden, er det mye regn i ditt område, dekk bunnen med plast for å hindre at den blir mettet, noe som ville kompromittere styrken av betong.

Tips og advarsler


  • Installere et dreneringspluggen i fortrauet å gjøre rengjøringen enklere. Du kan gjøre dette ved å bore ut et hull i bunnen av trauet med en slagbor etter at sementen har herdet.