Hovudside

Pond Pump Installasjon

by Walther

Legge til en pumpe til din hage dammen er en flott måte å holde vannet sirkulerer, noe som forbedrer oksygennivå og dammen økosystem. Noen pumper brukes til å lage fossefall i en dam, mens andre bare sirkulere vann. Du må finne ut størrelse og type pumpe du trenger. Når du svare på noen av disse spørsmålene, er et blunk installasjonen.

Kjøpe en Pump


Dam pumper er tilgjengelig på de fleste hage forsyne og Oppussing butikker. Man kan kjøpe enten en pumpe som hviler på bunnen av dammen, eller en som sitter utenfor dammen. Hvis du ønsker å skjule din pumpe, er det best å få en pumpe som kan senkes ned i dammen. Disse pumpene også fungerer best for mindre til flere mellomstore dammer. De eksterne pumper er gjort for dammer med et stort volum vann.

Vannmengden må du flytte er også en vurdering. De fleste pumper selges av mengden av vann som de kan bevege seg i en time. Finn ut om hvor mange liter vann er i dammen. Aldri kjøpe en pumpe som kan bevege seg mer vann enn dammen holder. Det kan faktisk forårsake skade på pumpen, fordi den vil forsøke å bevege seg mer vann enn det som er tilgjengelig.

Sette den opp


En nedsenkbar pumpe kan brukes enten til å lage en foss eller bare for å bevege vannet rundt dammen. Hvis du ikke vil fossen, bare plassere pumpen i bunnen av dammen. En dam pumpen har et utløpsrør som vil overflaten like over vannet. Den har også en ledning som må plugges inn i en trygg utendørs stikkontakt. String ledningen gjennom hagen. Det kan være skjult bak steiner og planter, eller det kan være begravet bare noen få inches under jorden. Når ledningen er koblet til, må pumpen være i drift. Vann vil bli trukket inn gjennom pumpen og ut gjennom røret utløpet.

Legge til en foss


Hvis du ønsker å legge til en foss til dammen, er oppsettet for pumpen nesten det samme. Du må fremdeles kjøre en elektrisk ledning fra pumpen til en utendørs stikkontakt.

I stedet for at pumpeutløpet overflate like over vannet, fester et rør som går fra pumpen til utsiden av dammen. Du kan enten lage en bekk seng eller lage en vegg av stein på den ene siden av dammen. Disse steinene kan være en kombinasjon av elvesteiner eller noen stein du velger. Plassere pumpens rør mellom steinene og slå på pumpen. Vannet vil begynne å strømme til å skape en umiddelbar foss. Det er best å plassere pumpen så nær fossen som mulig. Som vil forbedre strømningen av vannet ved å eliminere avstanden vannet må strømme gjennom røret.