Hovudside

Bed Bugs Life Cycle

by Walther

Mange av oss husker det gamle ordtaket, "sleep tight, ikke la seng bugs bite," som en sjarmerende barndomsminne, men dessverre takket være en siste bølge i seng bug infestations, insektsbitt er et reelt problem. Bed bug infestations tar over i boliger, hoteller, moteller, cruiseskip og vandrerhjem - hvor som helst der det er senger, sengetøy og mennesker å mate på.

Hva er veggedyr?


Bed bugs er nesten usynlig for det blotte øye. Disse vingeløse insekter lever av blod av varmblodige dyr, som mennesker og kjæledyr. De regnes for å være reirparasitter, med noen typer foretrakk faktiske fuglereder eller dyre reir og andre foretrakk menneskelige "reir", eller senger. De kan være lys eller mørk farget og mørkere når engorged med blod. De er mest aktive om natten.

Livssyklus


Umodne veggedyr er kalt nymfer og likner på de voksne, men er mindre. Kvinnelige veggedyr kan legge hundrevis av egg over deres levetid, vanligvis innskudds en eller to per dag i bortgjemte områder som sprekker. Som veggedyr vokse, de molt (skur deres hud) fem ganger før de når modenhet. De må mate inn mellom hver av disse molting økter. I varmt klima (70 til 80 grader Fahrenheit), bugs modnes i så lite som en måned. De kan leve opp til et år uten fôring så aktive skritt må tas for å fjerne smitten.

Trusler


For noen mennesker seng bugs representerer noe mer enn en plage. For mange, men gjentatt eksponering til sengen bug spytt - som de skiller ut når fôring på deg om natten - kan skape en allergisk reaksjon som resulterer i ekstremt ubehag. Bittene kan ligne andre blod-fôring insekter som mygg eller lopper, så det kan ikke fastslås om du har et angrep. Annet enn en kløende allergisk reaksjon, bed bugs utgjøre ingen andre trusler.

Behandling


Kvitte hjem av veggedyr kan være en tidkrevende og noen ganger kostbar venture. Først fjerner alt rot og rengjør hele huset, ikke bare de infiserte rom. Dette vil begrense steder for veggedyr å skjule. Skrubb harde overflater, demontere din seng ramme og ren, fjerne dresser skuffer og skrubbe alle sprekker og hull i møblene. Kjøpe en spesiell lufttett dekke for madrass og boksen våren. Noen seng bugs fanget inne vil til slutt dø. Som en siste utvei, ringe i en lisensiert exterminator med erfaring i seng bug fjerning.

Forebygging


Hvis du har bodd på et hotell eller et annet område som du tror kan ha veggedyr, må du huske å ta forebyggende tiltak før transport skapninger inn i ditt eget hjem. Vask alle klær i varmt vann og skrubb, ren og støvsuge alle kofferter. Du kan også avsløre din kofferter for ekstrem varme, som å låse dem i bilen i fullt sollys for en ettermiddag. Dette vil drepe bugs.