Hovudside

Mandarin Tre Sykdommer

by Walther

Mandarin er en oppreist sitrus med trevirke som er litt mer sprø enn andre sitrustrær. Det er en kald hardfør tre som tåler kaldere vintre enn de fleste av sine sitrus kolleger. Treet utvikler rik grønne blader med kremfargede blomster og produserer fargerike frukt som er litt mindre enn standard oransje. I likhet med sine sitrus kolleger, er mandarin treet utsatt for vanlige sitrus sykdommer som kan bli ødeleggende, om ikke dødelig, når venstre ubehandlet.

Citrus Skurv


Citrus skabb er en sykdom som smitter de unge blader, kvister og frukt av mandarin treet. Transportert med sporer, ligger denne sykdommen sovende i vintermånedene, og er flyttet av vann og vind på de saftige områder av mandarin. Dette aggressiv sopp sykdom fører nesten umiddelbare symptomer på treet. Mandarin infiserte løvverk utvikler vorteaktige skorper og bli forkrøplet og forvrengt. Den smittet frukt utvikler grå-farget warts og lesjoner som forvrenger sin naturlige oval form.

Greasy Spot


Fet base er en relativt mild sykdom i mandarin treet, som i forhold til sine sitrus motstykker. Denne sopp sykdom fører til at bladene til gul og forråtnelse, som er etterfulgt av overdreven blad slipp. Den infiserte mandarin frukt utvikler hevet lesjoner over frukt overflate. Fettete flekk infiserer olje glands av bark, noe som resulterer i mørkere infiserte områder. Det spirer tungt under regnværsperioder som er ledsaget av høy luftfuktighet.

Citrus Phytophthora Root Rot


Citrus Phytophthora rot råtne er en jord-borne sopp sykdom som smitter mandarin gjennom sitt rotsystem. Dette saktegående sykdom ødelegger røttene og begrenser treets evne til å passere næringsstoffer og vann hele treet. Som et resultat, opplever mandarin vekst stunt, dieback og defoliation, og gradvis blir ute av stand til å produsere frukt.

Ledelse og forebygging


Planting sykdom motstandsdyktig mandarin lager er den mest effektive måten å forebygge disse sykdommene. For å redusere potensialet for infeksjoner, bør mandarin beskjæres regelmessig for å fjerne eventuelle døde eller syke områder fra treet. Den mandarin sin plante områder skal alltid holdes fri for rusk og defoliation så mange soppsporer bruke disse områdene for ly like før infisere treet. Riktig vanning og gjødsling vil også holde mandarin vokser kraftig og redusere dens potensial for infeksjon. Soppdrepende behandlinger må påføres i tide for best resultat. Tidlig på våren, like før knopp dønning, er vanligvis den beste tiden for applikasjoner.