Hovudside

Kongelige Høyhet Hybrid Tea Rose Plant Informasjon

by Walther

Kongelige Høyhet Hybrid Tea Rose Plant Informasjon

Til tross for navnet, er den Kongelige Høyhet hybrid tea rose en amerikansk-avlet rose, først introdusert av Herbert Swim og OL-ukene i 1962, nesten 100 år etter den første hybrid tea rose ble avlet. Hybrid te roser er kjent for å vokse høye, stammer rett med enten en blomst eller en liten klynge med blomster på toppen. Kongelige Høyhet vunnet flere prestisjetunge priser etter introduksjonen, inkludert Furstenberg Award, Portland gullmedalje og All-Amerika Rose Selection.

Blooms


Kongelige Høyhet Blooms kommer i den mest kjente, tradisjonelle rose form, ligner på blomsterbutikker 'roser. Rosarians referere til dette som utstillingen formet. Blomstene er en svært blek rosa, og når planten reblooms over vekstsesongen, farge gjentar uten å falme, i motsetning til enkelte andre reblooming roser. Blomstene har en veldig sterk, tradisjonell rose duft også. Blomster første vises i midten av sommeren og vil fortsette gjennom tidlig høst med vanlig deadheading.

Løvverk


Kongelige Høyhet har blanke, mørkegrønne bladverk med færre torner enn de fleste roser. Den lange, enkelt stammer vokse til 5 til 6 meter høye, produsere en eneste blomst på hver. En enkelt busk kan produsere mange stammer, men Kongelige Høyhet er best trimmet tilbake til færre stammer for å gi plass luften kan sirkulere mellom dem.

Voksende Preferences


De fleste kilder begrense Kongelige Høyhet til soner 7 til 10, men med passende vinter beskyttelse, kan den overleve vintrene lenger nord; Martha Stewart har dem i hagen hennes i Tyrkia Hill, i sone 6. Kongelige Høyhet gjør best i full sol med godt drenert jord med balansert syre og alkalitet; fordi hybrid te roser er en av de mer pirkete grupper av roser, er det best å behandle disse preferansene som krav, ikke retningslinjer.

Problemer og Vulnerabilites


Kongelige Høyhet er mindre sårbare for sykdom og skadedyr enn de fleste hybrid te roser, men det er fortsatt en hybrid tea rose. Det kan være plaget med soppsykdommer, spesielt svart flekk og pulveraktig mugg; fjerne og brenne plagede blader og sprøyting de gjenværende med et soppdrepende såpe er effektiv behandling. Bladlus, edderkopp midd og japansk biller er også kjente problemer. Regelmessig inspeksjon av hybrid te roser er generelt anbefalt å beskytte mot disse problemene.

Winter Protection


Kongelige Høyhet, blir mindre hardfør, bør beskyttes mot vinterforhold i alle, men de mest tempererte soner. Røttene kan beskyttes ved mounding smuss i bunnen av stammen, opp til 12 inches dyp. Hvis en fryse-tine syklus er forventet, kan ytterligere mulch plasseres over jord. Hvis busken ikke opprinnelig ble plantet i et område beskyttet mot sterk vind, pakke det i burlap kan være lurt.