Hovudside

Hvordan Big Vil en Mock Orange Bush få?

by Walther

Hvordan Big Vil en Mock Orange Bush få?

Den mockorange tilhører Philadelphus slekten og vanligvis vokser inn i en liten eller mellomstor busk. Det finnes flere ulike arter og kultiverte varianter, eller sortar, av mockorange tilgjengelige, hver med sin egen moden høyde og spredning. Mockorange busker er elsket for sine duftende hvite blomster som ligner oransje treet blomstrer.

Beskrivelse


Avhengig av sorten, kan mockorange busker variere i størrelse og andre kjennetegn. De vanligste artene er kjent som den søte mockorange eller Philadelphus coronarius, som typisk når 10 til 12 fot høy og bred. Denne mockorange arter vokser fort, utvikle en avrundet form og blomstringen om våren med søtt-duftende, hvite, fire-petaled blomster. Bladene forbli medium til mørk grønn hele året. En annen vanlig art er littleleaf mockorange, eller Philadelphus microphyllus, som vokser bare 3 til 4 meter høy.

Typer


De to viktigste sortar av den søte mockorange er Aureus og variegatus. Aureus vokser til bare fem meter høy og bred, med gulaktig løvverk, mens variegatus har spraglete grønne blader med kremhvite kanter og når en moden størrelse nærmere de søte mockorange arter. En av de minste mockorange sortar er Miniature Snowflake, som vokser bare 3 meter høy og bred. Bouquet Blanc når bare fire meter høy og bred i en jordhaug-lignende vekst vane, mens Galahad vokser 5 til 7 meter i høyde og spre seg. The hybrid kalt Lemoine, eller Philadelphus x lemoinei, har samme modne størrelse som Galahad, mens Glacier variasjon vokser opp til 7 meter og Minnesota Snowflake sorten vokser 7 til 8 meter høy og bred. Blant de største mockorange typen er den hybrid Philadelphus x virginalis, eller Virginal Mockorange, som når en endelig høyde og spredning av 10 til 13 fot.

Planting


Mockorange busker vokser godt i de fleste typer jord, så lenge de er godt drenerende. De foretrekker fullt sollys eksponering for optimal blomstring og tåler vintertemperaturer helt ned til minus 25 til minus 30 grader Fahrenheit. Mockoranges tåler vind og alkalisk jord, og er egnet for dyrking som individuelle eksemplarer, grenser og skjermer. Hvordan du plass din mockorange busk vil avhenge av den spesifikke rekke mockorange du plante.

Omsorg


En av de viktigste elementene i omsorg for mockorange er årlig beskjæring. Selv om de fleste mockorange busker vokser i et naturlig avrundet, oppreist skjema med buede grener, kan deres vekstformer endres i eldre busker. Som mockorange aldre, kan busken vokser stor og "leggy", som krever regelmessig beskjæring hvert år for å holde sin form, størrelse og utseende. Faktisk er de fleste mockorange varianter gjøre det bra med vanlig fornyelse eller "foryngelse" beskjæring, noe som innebærer å fjerne opptil en tredjedel av de eldste og største stengler, klippe dem tilbake til bakken.