Hovudside

Hva er hensikten med Eaves?

by Walther

Hva er hensikten med Eaves?

Ordet "takskjegget" kommer fra mellomengelsk begrepet "Efes" som betyr "å gå over kanten" eller "projiserer", og er den samme i begge entall eller flertall. Takskjegget på en bygning er den utstikkende kant av et tak. Ikke alle bygninger har dem avhengig av mote, smak og pris, men for mange mennesker, er et hus uten takutstikk som et ansikt uten øyenbryn - rett og slett ikke komplett. Ennå, takutstikk tjene flere viktige formål.

Kaster Off the Rain


Uten takutstikk, kan regnvann helle fra taket rett på de utvendige veggene i huset. Det er den viktigste funksjonen til takskjegget å sørge for at vannet holdes av veggene og hindre inngangen av vann på det punktet der taket møter veggen. Takskjegget kan også beskytte en bane rundt bygningen fra regn kjent som eavesdrip eller dripline. Eaves også redusere splatter skade å senke deler av veggene fra regn som den treffer bakken.

Kaster Off the Sun


En annen funksjon av takskjegget er å kontrollere hvor mye sollys kan trenge inn i bygningen. Takskjegget 'overheng kan være utformet for å tilpasse seg de solbeskyttelse behov av bygningen og som passer til det lokale klimaet. På denne måten takskjegget er en sentral del av det som kalles passiv solenergi bygningsdesign, hvor ekstern varme skyggelegging av huset kan hindre sommervarmen gevinst gjennom øverste nivå vinduer.

Beskyttelse og Ventilasjon


Som med regn, vil takskjegget hindre løv og hage rusk fra å bygge opp på taket og i rennene i huset. Undersiden av takskjegget kan være fylt med en horisontal fitt eller bjelke festet i rett vinkel til veggen. Bjelkelaget tetter gapet mellom sperrene fra spørrende rotter og ekorn. Fordi takskjegget overheng de kan også ly åpninger for å ventilere taket plass.

Eaves Variety


Soffited takskjegget er bare en av fire hoved stiler av bygningsstrukturen. Innenfor hver stil er det mange variasjoner. Mange soffited takskjegget bruke en bjelkelaget bord som dekker sperrene og kobler overheng av takskjegget med den siden av bygningen i en vinkelrett vinkel. Utsatte takskjegget sikre sperrene og undersiden av taket er synlige. Eske-i takskjegget skjule sperrene og bli bygget i samme vinkel som taket. Forkortede takskjegget er kuttet av i en nesten 90 graders vinkel til siden av huset. Noen av variasjonen stiler er bare for innredning, men de utsatte, soffited og eske-i takskjegget tillate inkludering av lufteventiler for å hindre overoppheting i varmt vær og kondens som forårsaker råte under kjøligere vått vær.