Hovudside

Hvordan lage et tre gren Lattice

by Walther

Hvordan lage et tre gren Lattice

En gitter er en krysset rammen av strimler av materiale (eller lekter), for eksempel treplanker eller greiner. Den kan brukes til dekorative formål, personvern skjermer, trellises eller lysthus, gjerder, vindskift og så videre. Når du arbeider med tre grener det er vanskelig å fylle et gitter for maksimal privatliv, men du kan klippe ut eller endre grenene for å lage en tykkere, flatere underlag. Selv om disse retningene er spesifikt for hvordan å lage en tre-gren gitter, nesten ethvert materiale kan brukes på denne måten å gjøre noen gitter.

Bruksanvisning


•  Velg greiner som er alle like i størrelse, form og lengde. Lektene skal kjøre motsatte måter og fast sammen, så en sammenlignbar størrelse er viktig. Også velge fire (eller mer, avhengig av størrelsen på prosjektet) større grener for rammeverket.

Prøv å bruke en ganske fleksibel, decay-motstandsdyktig treverk for maksimal levetid på din gitter. For eksempel er rød sedertre værbestandig og frastøter insekter, og bjørk er fleksibel og støtsikkert til ulike klimaendringer.

•  Plan fremover. Bestem deg for hva din gitteret skal brukes til (personvern gjerder, for å støtte planter eller vinstokker, som en vind skjermen, etc.). Avhengig av den tiltenkte bruk av gitteret, kan lekter legges diagonalt, vertikalt eller horisontalt, med varierende mellomrom mellom strimlene. Manipulere eller klippe grenene for å skape optimale trelekter for gitteret du ønsker å lage.

•  Start med å legge dine greiner i motsatte retninger og på kryss og tvers dem til å lage en kurv-veve-stil mønster. Dette vil styrke din gitter og gi den ønskede strukturen. Spikre lektene sammen hvis det er nødvendig for å gi permanent støtte. Hvis du bruker større grener for å gjøre et gitter gjerde, bruker bakken for å bidra til å støtte og skape din veve mønster.

•  Kutt grenene i endene til ønsket lengde slik at gitteret passer ønsket rammeverk. Bruk større grener eller treplanker for å fikse kantene på gitteret. Hvis du oppretter en større gjerde (som den på bildet over), bruke tau for å tjore lektene sammen og holde gjerder på plass.

•  Unn tre eller greiner med noen fugemasse, weatherproofing eller maling, hvis ønskelig. Dette vil gi ekstra beskyttelse mot elementene eller insekter og en fin presentasjon.

•  Gjenta trinnene over for å legge til så mange deler av gitter som ønsket.

Tips og advarsler


  • Noen ganger gitter er lagt til toppen av et eksisterende gjerde for dekorative eller personverngrunner. Et tre-gren gitter ville være passende for denne situasjonen.
  • En annen måte å lage et tre-gren gitter er å bruke grenene bare for de rammer og annet materiale (som tre eller tau) for krysset sentrum. Siden tau vil ha mye mindre styrke enn tre, ville et gitter laget med tau være mer hensiktsmessig for bruk i en hage for å støtte planter som pole bønner, agurk eller ulike vinstokker.