Hovudside

Hage Tips for Økende Vertikalt

by Walther

Hage Tips for Økende Vertikalt

En av fordelene med hage vertikalt, er at hver plante tar opp lite grunnareal. Opplært til å klatre gjerder, trellises, staver eller vegger, vertikale planter skape visuelle effekter på øye-nivå og overhead, mens du tar opp en brøkdel av rommet som kreves for tradisjonelle trær og busker. Dette er ideelt for personer med begrenset hagearbeid plass og for de med begrenset mobilitet.

Planter


Vinstokker, som blåregn, trompet Creeper, morning glory og engelsk eføy, er vertikale hage fundament. De legger blomster og løvverk til landskapet, er robust og lett å vokse. Klatring, etterfølgende eller springende roser er et annet valg for vertikal hagearbeid, som deres duftende blomster og blanke, grønne blader fylle hagen med farge, duft og tekstur i hele sommer. De som foretrekker spiselige planter bør vurdere grønne, Vining grønnsaker, for eksempel tomater, erter, pole bønner og agurk, eller små frukter som druer, pasjonsfrukt og små meloner.

Strukturer


Plantene i vertikale hager trenger støtte. I tillegg til vanlige tre trellises, vinyl netting, kjede-link fekting, trepinner eller nettingbur, tog planter å klatre gamle stiger, telefonstolper, pergolaer, arbors og landskap funksjoner, slik som gamle trær, veranda rekkverk og antikke biler eller traktorer . Fyll vertikale områder med blomsterkasser og hengende kurver. Mange etterfølgende planter ser nydelig når brusende over kanten av forhøyede beholdere.

Beliggenhet


Velge den riktige stedet for en vertikal hage er avgjørende for å lykkes. Posisjons strukturer, slik som arbors og trellises, slik at plantene vokser på dem får tilstrekkelige mengder sollys, men vil ikke skygge andre planter som de vokser. Plassere en struktur mot sørsiden av huset er ideelt, da dette ikke bare utsetter planten til den maksimale mengden av sollys, det gir ly fra sesongens vind.

Trening


Oppmuntre en plante å klatre en struktur som er kjent som "trening". Som plantene vokser, må de festes til bærende konstruksjoner og overtalt til å bevege seg oppover i stedet for viltvoksende langs bakken. Dette kan oppnås ved å binde plantene i strukturen med strimler av tøyelig stoff, hagearbeid hyssing eller lengder av gamle strømpebukse. Som plantene utvikler, kan lianer gis noen milde retning av pakker opp noen stilker som er på vei i feil retning og re-pakke dem rundt støttestrukturen, styrer deres vekst langs den ønskede banen.