Hovudside

Trenger jeg å lukke den Chimney Flue hvis jeg bruker gass?

by Walther

Trenger jeg å lukke den Chimney Flue hvis jeg bruker gass?

Gass-brenning peiser kommer i forskjellige typer, med ulike måter å lufting røyk på utsiden. Enten du trenger å lukke skorsteinsrøret avhenger av din peis. Alternativene inkluderer frittstående gasspeis enheter og gasspeisinnsatser som passer inn i en eksisterende peis struktur.

Gasspeis Sett


Gasspeisinnsatser passer inni en eksisterende peis. Fordi brennende gass kan generere høyere temperaturer enn vedfyring, innstikk inkluderer vanligvis en skorstein liner av rustfritt stål eller aluminium. Disse innsatser er referert til som fullt ventilert systemer. Å brenne gass i et slikt system, må du holde skorsteinen åpen.

Direct-Vent gasspeis


En direkte-vent peis er en frittstående enhet. Via rør, trekker det luft fra og vents eksos til utendørs. Derfor må denne type enhet monteres på yttervegg av hjemmet. På grunn av avtrekkssystemet, er det ingen skorsteinsrøret å bekymre seg for. Direkte lufterør kan bli referert til som røykkanaler, og naturligvis må holdes åpen.

Ventless eller skjøtefrie Peiser


Vent frie gasspeiser er skorsteinsfrie frittstående enheter som vent sin eksos direkte inn i rommet. Karbonmonoksid sikkerhetsmessige bekymringer har bedt om minst to stater om å forby salg av ventless gasspeiser. Disse systemene er utstyrt med sikkerhets piloter som slår av gassen når rommets oksygennivået fall under en viss figur. Fordi ingen varme slipper ut gjennom en skorstein, er disse systemene anses varme- og energieffektive.

B-Vent Peis


En B-vent peis har sin egen skorsteinen, eller B-vent flue, og kan installeres også i midten av et rom. Avtrekket er et metallisk rør som strekker seg opp til og gjennom taket. Det kan være kostbart å installere. Denne type peis trekker oksygen fra innsiden av rommet for å hjelpe drivstoff forbrenning. Selvfølgelig må flue holdes åpen i denne type enhet.