Hovudside

Tomater som vokser i kaldt vær

by Walther

Tomater som vokser i kaldt vær

Tomater er den mest populære grønnsaker dyrket i hjemmet hager, ifølge University of Missouri. Som de fleste grønnsaker, tomater vokser best når plantet i varm jord og utsettes for fullt sollys. I noen områder av landet, trenger varme temperaturer ikke skje før sent på våren eller tidlig sommer. Hjem gartnere i disse områdene bør plante tomatsorter som er avlet til å vokse i kaldt vær, og mange av disse oppsto i Russland.

Carmello


Carmello er en tomat utvalg som oppsto i Frankrike. Dette anlegget produserer tomater som er store, saftig og veldig smakfull, selv i kaldt vær, ifølge TomatoFest. Disse allsidige tomater kan spises frisk av vintreet, kokt eller i salater.

Earliana


Som navnet tilsier, er earliana en tidlig-produserende anlegg. Tomatene vises på forsommeren og er produsert før den første frosten. Denne variasjonen er gammel - det går tilbake over 100 år - og er kjent for sin helt rund, rosa-rød frukt. Earliana er ikke bare kaldt hardfør, men sykdom motstandsdyktig også. Tomatene fungere godt for hermetisering.

Gigantesque


Stor biff og andre store tomatsorter er populære i varmt klima, men hvis du bor i et kaldt klima, og ønsker å vokse svært store tomater, prøve å plante den gigantesque variasjon. Opprinnelig fra Russland, produserer denne variasjonen tomater som kan være så stor som to pounds og fem inches i diameter. De er litt rare, imidlertid, og vanskelig å finne i USA.

Legende


Legenden rekke tomat ble avlet av en professor ved Oregon State University, spesielt for å tåle den kjøligere vær i Pacific Northwest. De korte, buskete planter produserer raskt mellomstore tomater med lave frø beløp og en behagelig, litt syrlig smak. Legend tomater er sykdom-resistente (spesielt til soppsykdommer, som er utbredt i det våte klimaet i Pacific Northwest) og er egnet for hermetisering eller bruke på salater.

Shenghaung Cherry


Cherrytomater vanligvis trives i varmt vær, men denne varianten kommer fra det nordlige Kina og har vært dyrket i vekst i kaldt vær. Planten vokser til fem meter høye og produserer jevnt runde, en tomme, lyse røde cherrytomater.