Hovudside

Hvordan behandle svart flekk sykdom for Apple Trees

by Walther

Svart flekk er en plante sykdom som, som navnet tilsier, fører til svarte flekker på plantene den infiserer. Ett anlegg utsatt for svart flekk sykdom er epletreet, selv om svart flekk i epletrær er viden kjent som eple skorpe. Som andre planter rammet med svart flekk sykdom, når dine epletrær blir smittet, må du jobbe for å utrydde flekker så raskt som mulig. Hvis du ikke klarer å behandle svart flekk sykdom i epletrær effektivt, vil infiserte trær klarer å produsere og spre sykdom til andre nærliggende epletrær.

Bruksanvisning


•  Fjern bladene som faller fra epletreet så snart som mulig. Siden eksponering mot både sollys og vann utgivelse sporene som sprer svart flekk sykdom fra de falne blader, må du opprettholde et vanlig raking tidsplan, spesielt i høst når bladene faller kontinuerlig.

•  Sett alle falne blader fra epletrærne inn i søppelsekker for å kvele og kast bladene og sporer. Ikke bruk blader fra et epletre med svart flekk sykdom i en hvilken som helst annen type program, inkludert kompost.

•  Trekk av noen epler som ikke faller fra treet naturlig etter den endelige fall innhøsting. Frukt som gjenstår å råtne på treet kan også inneholde og spre sporene som fører til svart flekk. Plukke opp all frukt fra bakken også, og kast frukten i søppelsekker som du gjorde bladene.

•  Spray epletreet med kalk svovel hvis du ønsker å holde epler organisk. Ifølge National Bærekraftig landbruk Information Service, er kalk svovel ansett som et organisk soppdreper, og ifølge Grønn Harvest er kalk svovel effektiv i behandling av svart flekk på epletrær. Påfør kalk svovel i starten av vekstsesongen for å hindre svart flekk.

•  Bruk en sterkere kjemisk soppdreper merket for svart flekk hvis kalk svovel virker ikke å utrydde sykdommen. Vær oppmerksom på at hvis du bruker en kjemisk soppdreper annet enn kalk svovel, blir ikke-organisk din epletre.