Hovudside

Hva er surgjøringsmiddel for Roses?

by Walther

Hva er surgjøringsmiddel for Roses?

Gartnere dyrke roser for sine vakre, fargerike og duftende blomster. Men roser har et rykte for å være pirkete og krever arbeidskrevende vedlikehold. Å gjøre noen små justeringer til pH i jord og vanning vann hjelpemidler plantenæring, reduserer plante stress og forlenger livet til kutt roser. Dette oppnås ved hjelp av forsurende midler.

pH Guideline


Roses vokser best i svakt sur jord, med en pH på ca. 6,5. På dette nivået, letter jord absorpsjon og opptak av næringsstoffer og gjør dem tilgjengelige for roser. Hvis pH er for lav, roser oppleve metall toksisitet, som hindrer blomstring og rot og skuddvekst, ifølge Washington State University Extension. Hvis pH er for høy, roser vise gulnede blader og hemmet vekst. Justere jord pH før planting blir nyplantede roser til en sunn start.

Jord


The American Rose Society anbefaler svovel som en utmerket surgjøringsmiddel for jorda rundt roser. Clemson University Extension råder ikke å forvirre svovel som en jord surgjøringsmiddel med svovel som en plante næringsstoff. Standard jord testrapporter anbefaler å legge 10 pounds av svovel per acre som en plante næringsstoff. Sulfat sulfurs er funnet i blandet gjødsel, og de vil ikke forsurer jord. Elementært svovel acidifies jord etter jordbakterier oksiderer det. Jord testing bestemmer pH i jorden, og viser hvor mye elementært svovel er nødvendig for å surgjøre jord.

Vann


PH-verdien i vannet du bruker til å vanne rosene er ekstremt viktig, og er en av de bestemmende faktorer i hvor godt rosene vokse, ifølge American Rose Society. Kommunal vannforsyning inneholder klor og fluor, som inneholder salter og kjemikalier som kan skade plantemateriale. Regnvann inneholder mer oksygen enn vann fra springen og er sunnere for roser. Regnvann er en litt surt middel for vanning roser og kan dra nytte planter hvis sure konsentrasjoner er ikke overdreven. Lakmuspapir indikatorteststrimler kan brukes for å bestemme pH av irrigasjonsvann.

Avskårne blomster


Gartnere ønsker å nyte frisk-kutt roser så lenge som mulig. Forlenge levetiden vase av blomster er mulig ved hjelp av en surgjørende middel, slik som emballerte florkonserveringsmidler eller sitronsyre. Penn State College of Agricultural Sciences sier at en spiseskje pulverisert sitronsyre vil forsurer 4 liter vann og vil kraftig forbedre vase liv. En surgjører fungerer ved å tilpasse pH-verdien i vannet mer tett til pH av plantecellesaft, noe som reduserer belastningen på blomster som er fjernet fra deres foreldreplantene.