Hovudside

Pin Oak og Brown Sopp på Løv

by Walther

Pin Oak og Brown Sopp på Løv

Quercus palustris, eller pin eik, er en amerikansk innfødte ofte funnet i våtmarker i naturen og er så kalt. Palustris, som betyr myrlendt, betegner høy toleranse mot våt jord. Pin eik er lett å transplantasjon, raskt voksende, og har en toleranse for salt, pakket mark og vind. Svært få problemer plage en sunn pin eik, men det er en stor blad sykdom å se opp for: eik anthracnose.

Oak Anthracnose


Eik anthracnose er forårsaket av sopp Gnomonia som infisere bladene av flere arter av eik, inkludert pin eiketrær. Sopp overvintrer på falne blader og i sunkne cankers på kvister og reemerge til våren. En våt våren vil øke sannsynligheten for at pin eik bli smittet. Overvintrende spores kan bli blåst og sprutet på nye, unge blader. En våt sommer kan akselerere veksten, og alvorlig defoliation kan oppstå i juni.

Symptomer


Å diagnostisere hvorvidt din pin eik lider anthracnose, gjøre en grundig undersøkelse av bladene. De første tegnene vil komme i løpet av våren med nekrotiske flekker punktere bladet overflaten. I eik, de nekrotiske ringene spredt langs årer, til slutt sprer seg til de ytre kantene av bladene. Bladene kan bli krøllet, rynket eller vridd. Blader på de nederste greinene er ofte mer alvorlig smittet, på grunn av nærheten til overvintring later til de laveste grenene. Du kan se små, innsunkne ares på kvistene, og noen kvister kan dø.

Kontroll


Anthracnose ikke generelt føre treet død. Tidlig defoliation er den viktigste negative symptom på pinne eiketrær. Den første kontrollmetode som bør vurderes er renslighet. Fjerne døde og syke løvverk fra under din pin eik vil sterkt redusere sannsynligheten for et angrep året etter. Renslighet kombinert med å holde pin eik sunn og sprek vil være det beste forsvar mot anthracnose. Dersom alvorlige infeksjoner har skjedd i det siste, kan påføres et soppmiddel som inneholder Daconil før bladknopper åpne i løpet av våren.

Andre mulige Brun Leaf Problemer


Det finnes flere andre skadedyr å vurdere når diagnostisere brune blader på pin eik. Eik midd vises i varmt vær, og kan føre til at overflaten av bladet å bli brun, med liten webbing dekker området. Leafminers gravende mellom den øvre og nedre overflate av bladet lage tunneler gjennom blad som kan føre til brune flekker. Summer blad scorch kan være forårsaket av bakterier eller ved varmt og tørt vær. Kantene på PIN eikeløv vil være brun og tørr.