Hovudside

Sykdommer på rosebusker

by Walther

Sykdommer på rosebusker

Sykdommer på rosebusker inkluderer sopp og virus. Mens det er ingen spray for virus, er det for de fleste av fungi, men forebygging er den beste vei å ta. Sopp-infeksjoner kan forebygges ved å sørge for at jorda er godt drenert og at det er nok plass mellom plantene for å få riktig luftsirkulasjon. Skal kastes løv og andre infiserte deler av anlegget for så soppen ikke kan spre seg. Din lokale hagesenter vil ha soppmidler for de fleste av sopp-infeksjoner. Virus spres når en knopp eller stammen er podet på en rot, er måten roser spres.

Armillaria Root Rot


Armillaria rot råtne er også kjent som eik root sopp og roser er svært utsatt for det. Den lever i jorda og i høst og vinter ser det ut som honning-farget sopp som måler fra 2 til 5 inches tvers nær røttene. Det går ikke bare etter død ved, men levende røtter, så vel. Det vil stunt plantens vekst, vil bladene være sparsom og de som er vil det være gul. Det er ingen soppdreper som er effektiv mot Armillaria rot råtne.

Felles Rose Mosaic


Vanlige rose mosaikk er en virussykdom som er sett i roser rundt om i verden. Symptomer inkluderer gulfarging av bladene, dannelsen av uberegnelig bølgete ringer og linjer, og pucke av bladene. Busken kan bli litt forkrøplet eller sterkt overskygget og kan bli lettere skadet av vinterkulda.

Botrytis Blight


Botrytis sykdom på planter angriper blomstene selv i løpet av våren. Det blomstrer i vått vær, så det kan dukke opp igjen i høst. Roseblader kan bli flekket eller kantene kan bli brun og grøtaktig. I noen tilfeller kan rosene ikke åpne opp i det hele tatt. Kvister kan dø tilbake og flekker vises på rørene. Det er utbredt på bare-rot roser som er kjøpt på postordre. Ta dem ut av deres containere så snart de ankommer. Soppen vokser i varme og fuktige forhold, men det kan ligge i dvale i en plante, selv gjennom kalde vintre, helt til de rette våte forhold vises. Cut smittet blomster utenfor bush med en gang og sviske av eventuelle berørte kvister og stokker.

Rose Rust


Rose rust er en sopp sykdom som er mer utbredt i de vestlige landene. Det ser ut på undersiden av bladene som lyse oransje pulver pustler. Det kan også angripe nye stengler og kan spre seg til stokker, så vel. Det vil spre seg under kjølig fuktige tider av året. Soppen vil vinteren over i eventuelle falne blader og stengler og gjøre et comeback i løpet av våren.

Rose Spot Anthracnose


Rose flekk anthracnose er forårsaket av Sphaceloma rosarum sopp. Det kan føre til en god del av spotting som starter som små, runde rød / lilla flekker på bladene. Sentrene vil slå grå eller hvit, rimmed med rødt. Plantens vev kan falle ut av eller sprekk i sentrum av stedene. Soppen kan spre seg til andre deler av anlegget og er spredt fra ett anlegg til et annet ved vannsprut.