Hovudside

Hvordan støtte klatreroser

by Walther

Hvordan støtte klatreroser

Rikelig klatring roser som klatrer opp vegger og tørkes over gjerder og hage buer legge til en frodig, gammeldags stemning til hagen og kan bidra til en følelse av hagen være et rom: der var det ingenting, men luft, en rose-dekket bue eller frittstående espalier legger arkitektur. På de britiske øyer, folk er glad i trening klatreroser enn vinduer og dører - en sjarmerende, innbydende utseende som du kan prøve, også, så lenge du velger arter som vil stå opp til den varme solen.

Bruksanvisning


En sviske brukt blomst hoder, men la de canes intakt på planter som er mindre enn tre år gammel. University of California Cooperative Extension sier at unge klatreroser bør beskjæres så lite som mulig, og helst ikke i det hele tatt.

•  Tren rørene av en klatrerose mot en hage bue eller gjerde ved lufte dem ut, en etter en. På samme måte kan du også trene roser på en veggmontert espalier eller frittstående espalier som er godt forankret i bakken. Slitasje lær hagehansker for å håndtere de stokker, som er vanskelige. Rørene bør ikke krysse hverandre.

•  Bind hver stokk til hjelpeapparatet med en myk slips. Hage hyssing er økonomisk og fungerer godt, og hvis du bruker grønn hage hyssing vil det forsvinne blant bladene. Biter av strømpebukse eller bånd av stoff også fungere godt, men kan vise.

•  Installer trellises til taket, nær kanten, hvis du trener roser over et vindu eller døråpning, når rørene er høye nok.

Tips og advarsler


  • Hvis du bruker en veggmontert espalier, velg en som gjør at luften kan sirkulere bak det. For eksempel er noen nye trellises bukket, men du kan også montere en tradisjonell flat espalier til en spacer som du skru inn i veggen før montering av espalier.
  • Mugg, Utsatte, eller edderkopp midd kan bli et problem hvis du ikke tillater plass for luftsirkulasjon bak en veggmontert espalier, ifølge horticulturist William C. Welch, Ph.D, fra Texas A & M University.