Hovudside

Varianter av Northwest Bringebær

by Walther

Varianter av Northwest Bringebær

Bringebær (Rubus arter) er deilig, men dyrt. Heldigvis, de er enkle frukt avlinger for hjem gartnere. Northwest kjølige somre og milde vintre er det perfekte bringebær klima, noe som er grunnen til at de fleste amerikanske kommersielle bringebær produksjon er der. Bringebær komme i gul, svart og lilla varianter samt rød. Bringebær normalt frukt i sommer, men det er høstbærende varianter, også. Alle bringebær er selvfruktbart, så selv ensomme planter vil gi deg en god avkastning.

Sommer-Peiling Røde Bringebær


Sommerbærende røde bringebær (R. idaeus) er den vanligste typen av bringebær. Innhøstingen sesongen går fra midten av juni til midten av juli i nordvest. Lang, overordnede stammer kalt canes blomst, men ikke bære frukt av det første året. I sin andre sommer, de blomstrer og produserer frukt, deretter dø; de brukte stokker bør kuttes ut umiddelbart etter innhøsting er ferdig. Sorten "Willamette" produserer terte, mørk rød frukt tidlig i sesongen og er den ledende kommersielle variasjon. "Meeker" og "Centennial" begge har lange fruiting perioder. Meeker har utmerket smak men Centennial har større frukt og høyere avkastning. "Sumner" og "Chilliwack" bære frukter etter de andre sommerbærende varianter. Sumner har lys rød frukt og er den beste sorten for våtere jord. Chilliwack er en ny rekke med velsmakende fruktsmak og vinter hardførhet. "Tulameen", også en nyere variasjon, har svært store frukter og en lengre innhøstingsperioden. Bringebær busker vil leve i 30 år hvis godt plassert og omsorg.

Fall-Peiling Røde Bringebær


Fall bærende røde bringebær (også R. idaeus) bære frukter på endene av første året canes i august til september. I sitt andre år, canes produsere frukt i juni og juli, men bare i de nedre delene som ikke gjorde det frukt det første året. Variasjonen "Autumn Bliss" har store, faste frukter tidlig i august. "Summit" har stor frukt og buskene er motstandsdyktig mot rotråte i våt jord. "Heritage" er en sen produsent med mild duft av mørk rød frukt. Arv er mer vinter-hardføre enn de fleste bringebær varianter og er egnet for bruk øst for Cascades.

Gule Bringebær


Gule bringebær er mutante sport av røde bringebær og er identiske med dem i smak og bruk. To varianter som vokser godt i nordvest er "Fall Gold" (også merket Fallgold) og "Anne". Fall Gold har mild, søt frukt og rørene produsere frukt i to år, på samme måte som fall-fruiting røde bringebær.

Svart Bringebær


Sorte bringebær (R. occidentalis), også kalt munk, er deilig frisk eller gjort til syltetøy. Frukten modner i begynnelsen av August. Vanligste sortene i Nordvest er "Cumberland", "Jewel" og "Munger." Black bringebær er utsatt for virussykdommer og anthracnose, så sjekk plantene ofte for sykdom og kontakt ditt lokale forlengelse tjeneste eller hagesenter for behandling råd. Du kan fortelle sorte bringebær og bjørnebær fra hverandre ved å undersøke midten av frukten. Senteret eller kjerne av bringebær forblir på anlegget når frukten blir høstet, slik bringebær er hul. Blackberry kjerner imidlertid fortsette med de frukt, slik bjørnebær er solid, ikke hul.

Lilla Bringebær


Hybrider av røde og sorte bringebær, er lilla bringebær best brukt kokt, enten i paier eller gelé og syltetøy. Oregon State University anbefaler varianter "kongelige" og "Brandy."