Hovudside

Hvordan finne Mold i huset ditt

by Walther

Hvordan finne Mold i huset ditt

Din families helse kan stole på deg å holde hjemmet rent. Sammen med alle de åpenbare fordelene med renslighet, er en annen viktig grunn til å fjerne eller bedre ennå hindre muggvekst. Potensielt farlige mykotoksiner som produseres av muggsopp kan utløse alvorlige helseproblemer i mange mennesker. I tillegg til å være en helsefare, er mugg skjemmende. Det er ikke alltid lett å få øye på, imidlertid, og har en tendens til å vokse i skjulte områder. Så før du kan fjerne all mugg i huset ditt, må du finne den.

Bruksanvisning


•  Inspiser kjelleren for mugg, hvis du har en. Mugg trives i fuktige områder, og kjellere er mest sannsynlig fuktige miljøer, særlig hvis din vaskerom er der. Sjekk veggene i kjelleren for mold, spesielt hvis de er malt. Mange malinger som brukes i kjellere støtter formen lettere enn i andre områder. Inspisere området rundt varmtvannsberederen tett, også, uansett hvor det måtte være.

•  Sjekk ut badene i ditt hjem. Ta hensyn til hvordan luften lukter. En fuktig, muggen lukt indikerer at du kan ha en mold problem. Inspisere vegger og områdene rundt våtromsinnredning, slik under vasken, rundt badekar og toalett. Hvis disse inventar er lekker, kan de bidra til å gjøre badet ditt en grobunn for mugg.

•  Løft opp en liten del av tepper i hjemmet ditt hvis mulig. Inspisere undersiden av teppet for muggvekst. Dette er spesielt viktig i rom med høyere fuktighet, for eksempel kjeller, vaskerom og bad.

•  Undersøk alle vinduene i hjemmet ditt nøye. Windows kan akkumulere fuktighet, og derfor kan være et utmerket sted for mugg å danne. Nøye inspisere langs kantene av vindusrammen og på tvers av vinduskarmen for mugg.

•  Følg nøye med på områder av ditt hjem som synes å være forverret. Du kan finne peeling maling på vegger, vinduskarmer og trim, eller rotting områder på ytterkledning, vinduer eller tak. Dette er alle mulige tegn på at du har en mold problem.