Hovudside

Hvordan & Ved å plante en Georgia Pine Sapling

by Walther

Georgia furu, eller longleaf furu, er en nordamerikansk innfødte som ofte brukes for skygge og screening-formål. En raskt voksende bartre, det gjennomsnitt modne høyder opp til 80 meter, men kan lett nå høyder på 125 meter. Den produserer lange, lyse grønne nåler som kan nå så lenge som 18 inches og utvikler iøynefallende gule blomster og brun, langstrakte kjegler. Saktevoksende i starten, øker Georgia furu sin vekst som det aldre, bli en sprek, tett foliert eviggrønne.

Hvor


Georgia furu trives best i loamy, godt drenert steder. Plasseringen må gi rikelig med full, direkte sollys og god luftsirkulasjon for å fremme sapling sunn utvikling. Selv om sapling vil være ganske liten, må plasseringen være i stand til å betjene den modne størrelsen på Georgia furu, både rundt og over sin planting plassering. Sørg for å velge en plassering som er fri for luftledninger.

Når


For best resultat, bør Georgia furu sapling bli plantet i sen vinter til tidlig vår, like før utbruddet av vekstsesongen. Dette rettidig planting vil tillate Georgia furu god tid til å reparere og etablere seg før vinteren dvalen perioden. Plante furu når temperaturen holder seg over frysepunktet og jord av planting området er fuktig og relativt snøfrie.

Forberede


Georgia furu er planting området bør være dyp og løs. Hullet må være litt dypere og bredere enn furu rotsystem. For å sikre en skikkelig hull, forberede treet før hullet. Ta av Georgia furu sapling fra sine bindinger og rakne forsiktig rotsystemet. Inspisere røttene tett og fjerne eventuelle skadede røtter med skarpe, sterile beskjæringssakser. Skjær furu sin døde røtter tilbake til roten masse. Grav et hull som er litt dypere og større enn spredningen av rotsystemet og bryte opp eventuelle klumper eller herdet jord med spade.

Plant


Spre røttene jevnt og plassere Georgia furu i sentrum av hullet slik at dybden er den samme som den originale settedybde. Legge til eller fjerne jord fra hullet som er nødvendig for å oppnå denne plassering. Unngå å plante furu for dypt eller for grunt, noe som kan føre til tap av kraft og dårlig etablering. Fyll Georgia furu er hullet med jord og trykk den fast rundt foten av treet for å sikre sin oppreist stilling. Sørg for at alle røttene er grundig dekket med jord. Vanne Georgia furu grundig med lunkent vann for å fremme etablering og eliminere eventuelle luftlommer i jorda. Legg ekstra jord til planting området, om nødvendig, for å imøtekomme for alle settling.