Hovudside

Hvordan Grow Blå Atlas Cedar Trees i full sol eller skygge

by Walther

Den blå Atlas sedertre, en tre hører hjemme i Atlasfjellene i Algerie og Marokko, har en enestående ornamental kvalitet i sin sølvblå løvverk. Det gror godt i full sol eller delvis skygge, og er en vanlig landskapstreet i de sørlige og vestlige deler av USA Ikke la den blå Atlas sedertre ubetingede utseende som et ungt tre lure deg - det vokser til et imponerende tre med bred horisontale grener.

Bruksanvisning


•  Velg en sunn, sprek blå Atlas sedertre for våren planting.

•  Finn en godt drenert sted for din blå Atlas sedertre. Du kan teste om et bestemt sted er egnet ved å grave en 18-tommers hull og fylle den med vann. Sjekk tilbake i to timer. Hvis hullet er tom, har du et godt drenert sted hvor treet kan trives.

•  Ta hensyn til andre viktige faktorer ved valg av plassering. Dette treet foretrekker fuktig jord som er litt surt, men tåler alkalisk jord også. Den blå Atlas sedertre kan vokse i leire, leirjord eller sand. Gi det rikelig med plass til å vokse siden det kunne nå 60 meter høy og 35 meter i diameter.

•  Grav et hull for tre som er to til tre ganger størrelsen av sin rot ball. Sentrere treet i hullet og fylle på med jord. Dekk a3-fots område rundt treet med 2 til 4 inches av mulch, men beholde mulch fra berøre barken på treet.

•  Vann treet regelmessig under sin første vekstsesongen. Når etablert, er det tre relativt tørke tolerant og vil ikke kreve vanning.

•  Unngå beskjæring blå Atlas sedertre under den første vekstsesongen. Når et ungt tre er etablert, kan du imidlertid trenger å beskjære den for å holde den tunge grener fra å bryte ut av sin egen vekt. For å holde den vakre form av denne sedertre, la den sentrale lederen intakt når beskjæring.

Tips og advarsler


  • Den blå Atlas Cedar er et lite vedlikehold treet. Den amerikanske Forest Service sier det er tørke tolerant, generelt motstandsdyktig mot sykdom og fri for insekt skadedyr.